DIICOT a anulat amenda de 5.000 lei data mamei Luizei Melencu!

5

Procurorul Giorgiana Hosu, care asigura interimatul la conducerea DIICOT dupa demisia lui Felix Banila, a anulat amenda de 5.000 de lei data Monicai Melencu, mama Luizei, fata de 18 ani disparuta in luna aprilie la Caracal.

Loading...

Potrivit unor oficiali din DIICOT, Giorgiana Hosu a infirmat din oficiu ordonanta procurorului de caz prin care Monica Melencu a fost amendata cu 5.000 de lei, motivul fiind ca mama Luizei a acceptat in final sa i se preleveze probe biologice in vederea efectuarii unei noi expertize ADN in SUA.

DIICOT a solicitat saptamana trecuta ajutorul Biroului Federal de Investigatii (FBI) pentru efectuarea unei expertize genetice prin care sa se stabileasca profilul genetic (ADN) in cazul Luizei Melencu, dar si pentru a stabili profilul psihologic/ comportamental al lui Gheorghe Dinca, suspectul crimelor de la Caracal.

Ofiterii de politie judiciara s-au prezentat la inceputul saptamanii trecute la domiciliul Monicai Melencu in scopul prelevarii de probe biologice, insa mama Luizei a refuzat si a fost amendata cu 5.000 de lei.

Pana la urma, Monica Melencu s-a prezentat luni la IGPR, unde i s-au prelevat probe biologice.

Gheorghe Dinca a afirmat, la audieri, ca a ucis-o pe Luiza Melencu. Pe 18 septembrie, DIICOT anunta ca oasele descoperite in zona de liziera de pe terenul Statiunii de cercetare si dezvoltare agricola Caracal provin de la scheletul unei persoane de sex feminin cu varsta cuprinsa intre 15 si 19 ani, alta decat Alexandra Macesanu.