Cristian Tudor Popescu dezvaluie cum o sa fie dupa ridicarea starii de urgenta. „Pe 15 mai o sa fie ca in bancul cu evreul si capra”

14

Cristian Tudor Popescu este de parere ca dupa ce vor fi eliminate unele restrictii in data de 15 mai o sa apreciem mai mult ce aveam inainte de pandemie. Jurnalistul mai spune ca riscul asumat pana acum doar de unele categorii, precum medicii politistii si casierii din supermarket, va trebui sa fie asumat de la jumatatea acestei luni de toata populatia Romaniei.

„Pe 15 mai o sa fie ca in bancul cu evreul si capra: „Un evreu sarac se duce la rabin si ii spune «Rabi, eu nu mai pot. N-am de niciunele, am o casa prapadita, o coliba mica, copii multi, sunt sarac, vai de capul meu. Ce sa fac, Rabi? Viata pentru mine nu mai are niciun rost. E groaznic!». Rabinul zice «Dom’le, baga gainile in casa». Avea cateva gaini. Mai sta putin se duce iar, tot asa. «Sunt disperat, nu mai pot. Baga si cainele!» Dupa care se completeaza, in urma vizitelor repetate la rabin ca sa se planga ii spune sa bage si doua pisici si capra. Tot in casa. Dupa toate astea, vine evreul la rabin finalmente: «Eu ma duc sa ma sinucid. Nu mai pot. E inspaimantator». La care rabinul spune «Du-te si scoate capra si vei afla ce inseamna fericirea».

Loading...

Aceasta este metoda retroactiv-graduala cu care se vor relaxa restrictiile de 1 mai: o sa se scoata capra si o sa vedem ce fericiti suntem fara capra. Iar dupa ce scoatem toate oratanile din casa si jivinele o sa constatam ca, totusi, viata putea fi traita inainte sa le bagi pe toate in casa”, a spus Cristian Tudor Popescu, la Digi 24.

Jurnalistul crede ca dupa 15 mai o sa apreciem mai mult ce aveam inainte de pandemie. „Dupa parerea mea trebuie ca acum sa ne asumam, intr-adevar, cu totii, riscul. Pana acum, riscul maxim si l-au asumat medicii, asistentele, personalul sanitar, politistii, casierele de supermarket, astea sunt categoriile care au intrat in direct contact cu posibilii infectati. Au riscat. Acum, dupa parerea mea, nu avem alta cale decat sa riscam si noi, toti ceilalti, civilii”.