CTP da cartile pe fata: „Iohannis l-a ales pe Ciuca, nu PNL. Este varianta cea mai sinistra, ne asteapta luni sumbre”

654

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a declarat, joi dimineata, la Digi24 ca alegerea lui Nicolae Ciuca drept propunere de prim-ministur de catre PNL a fost de fapt o decizie impusa de presedintele Klaus Iohannis.

„Nicolae Ciuca nu e propunerea PNL, e a presedintelui Iohannis, care a putut fi in fine impusa PNL-ului in forta de catre Iohannis, in situatia creata.

Loading...

PNL nu mai are ce sa faca, e cu spatele la zid, stie ca daca ar merge in continuare cu Florin Citu nu ar trece prin Parlament un asemenea guvern si atunci, iata ca a fost adus PNL in situatia sa accepte oferta de nerefuzat a presedintelui Iohannis, ceea ce asaza tot ce s-a intamplat in ultimele luni in cea mai meschina si sinistra imagine. Este vorba de razboiul presedintelui Iohannis cu PNL. Tot ce am vazut s-a petrecut pentru ca domnul Iohannis nu avea controlul partidului si a vrut sa il aiba.

Trebuia eliminat in primul rand Ludovic Orban, lucru care s-a intamplat. Apoi, pentru a avea controlul guvernului domnul Iohannis, nu numai al partidului – pe care acum il are -, trebuiau eliminati Citu si USR PLUS.

Nicolae Ciuca este cunoscut ca fiind propunerea lui Iohannis de lunga vreme.

Nicolae Ciuca a fost interimar foarte putin timp dupa Orban si atunci a apucat sa dea afara o buna parte din camarila lui Orban. Dar nu era suficient de puternic atunci presedintele Iohannis in raport cu PNL si PNL nu era intr-o situatie atat de inchisa ca acum pentru ca Nicolae Ciuca sa fie impus de presedinte premier.
Acum, nu mai are ce sa faca PNL. Nicolae Ciuca va conduce guvernul pe care il va propune presedintele, nu PNL.

Este vorba de faptul ca acest razboi meschin si sinistru castigat de presedintele Iohannis in raport cu PNL si cu guvernul a dus si la un razboi castigat de acelasi presedinte cu populatia Romaniei. L-a castigat si pe acesta, pentru ca de la politicienii aflati la putere in frunte cu Klaus Iohannis nu a murit nimeni, in vreme ce dintre cetateni au murit si mor cu miile acum. Acesta e pretul. De aceea v-am spus ca e varianta cea mai sinistra, viziunea cea mai sinistra care se arata acum. In toate aceste luni presedintele nu a avut in cap decat asta: controlul partidului, controlul guvernului de catre el. In rest, ce se alege de oameni, cati mor, nu conteaza.

Daca ne gandim la civilizatia politica si democratia, la stadiul democratiei in Romania, nu e bine sa fie premier un general de armata, dar armata detine o incredere considerabila in ochii populatiei in raport, de pilda, cu partidele si chiar cu Guvernul sau Presedintia. Oamenii au aceasta incredere, speranta ca vine armata si da militaria jos din pod si face ordine.

Avand in vedere situatia in care ne aflam – care e o stare de urgenta, ca sa nu ii spun stare de asediu nedeclarata de presedintele Iohannis -, se justifica numirea lui Nicolae Ciuca. Sa speram ca va putea Nicolae Ciuca sa si ia masurile necesare, masuri nepopulare. Asta mai astept sa vad: daca Nicolae Ciuca va fi in stare de ceea ce Citu nu a fost, si anume sa ia masuri nepopulare, dar necesare. Pentru ca nu pot fi altele in aceste luni sumbre care ne asteapta”, a declarat Cristian Tudor Popescu la Digi24.