Bio Electrica Transilvania, parte a Grupului Schweighofer, a vandut actiunile detinute la centrala de cogenerare de inalta eficienta din Suceava

14

Grupul Schweighofer, unul dintre liderii europeni in procesarea lemnului, a vandut, acum trei luni, cele 25,1% dintre actiunile pe care le detinea (prin Bio Electrica Transilvania SRL) in Bioenergy Suceava SA. Tranzactia a fost inregistrata la Registrul Comertului.

Loading...

Grupul Schweighofer a luat decizia de a vinde actiunile detinute in aceasta afacere pentru a se concentra pe activitatea principala a companiei: procesarea lemnului. Din rasinoasele prelucrate de Holzindustrie Schweighofer sunt produse materiale de constructie de inalta calitate si paneluri semifabricate pentru industria mobilei. Produsele secundare sunt transformate in peleti si brichete folosite la incalzirea locuintelor individuale si spatiilor industriale.

Unul dintre principiile fundamentale ale Grupului Schweighofer este sa sprijine industria sustenabila a lemnului. Grupul a intrat pe piata din Romania in 2003, prin compania Holzindustrie Schweighofer. Astazi, compania opereaza trei fabrici de cherestea si doua de panouri si numara peste 2.700 de angajati. Holzindustrie Schweighofer a adoptat in ultimii ani un plan de actiune complex pentru a asigura un lant de aprovizionare sigur si sustenabil, plan care depaseste cu mult toate cerintele legale in vigoare. Compania implementeaza in continuare acest plan de actiune si a luat masuri pentru a asigura un dialog transparent cu ONG-urile si cu toate partile interesate.

Grupul Schweighofer isi are originile intr-o afacere de familie austriaca, cu peste 400 de ani de experienta in industria de prelucrare a lemnului. in prezent, Grupul este activ in industria de prelucrare a lemnului din Europa, avand activitati si in productia de energie din surse regenerabile si afaceri imobiliare. Divizia industriala a Grupului Schweighofer opereaza in Romania trei fabrici de cherestea si doua fabrici de productie a panourilor din lemn, precum si o fabrica de cherestea in Germania. Grupul este lider in industria europeana a prelucrarii lemnului, avand in acest moment aproximativ 3.200 de angajati. Holzindustrie Schweighofer exporta produsele sale in peste 70 de tari din intreaga lume.