Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta: „Instalatiile de oxigen sunt suprasolicitate, instalatiile electrice la fel”

55

Medicul Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta din Capitala, unde au ajuns patru pacienti prin transfer de la Institutul Matei Bals, spune ca spitalele nu au fost niciodata asa solicitate.

„Este o situatie extrem de dificila, sa nu uitam ca Institutul Matei Bals alaturi de Marius Nasta sunt spitale dedicate COVID iar efortul suprasolicitarii instalatiilor este maximal in aceasta perioada. Pana la aceasta pandemie, consumul de oxigen nu a fost asa mare, cladirile sunt vechi”, a declarat Beatrice Mahler.

Loading...

La Institutul Marius Nasta din Capitala au fost adusi patru pacienti, doua femei si doi barbati, cu varste cuprinse intre 62 si 89 de ani.

„Una dintre femei este echilibrata iar unul dintre barbati e cu necesar de oxigen crescut, iar doi pacienti sunt in stare de sanatate grava si sunt la terapie intensiva”, a declarat medicul.

Potrivit acesteia, 32 de locuri sunt disponibile in sectia COVID. Personalul medical a fost chemat mai devreme la spital, a mai spus Mahler.

Incendiul din pavilionul 5 de la Institutul Matei Bals din Capitala ar fi izbucnit de la o sursa de caldura.