Autoritatile nu au in vedere masuri de relaxare a restrictiilor in perioada imediat urmatoare!

8

Autoritatile nu au in vedere masuri de relaxare a restrictiilor in perioada imediat urmatoare, iar dezbaterile referitoare la unele propuneri in aces sens sunt doar individuale, precizeaza Grupul de Comunicare Strategica.

Autoritatile considera ca masurile luate pana in acest moment „isi dovedesc eficienta in combaterea raspandirii noului coronavirus si se impune respectarea stricta a acestora si in perioada imediat urmatoare”.

Loading...

Prin urmare, precizeaza GCS, „eventualele masuri de relaxare a restrictiilor nu sunt avute in vedere pentru perioada imediat urmatoare, din ratiuni de securitate sanitara”.

Discutiile legate de ridicarea graduala a restrictiilor trebuie sa tina cont de evolutia epidemiologica si de necesitatea prevenirii unui nou val de infectare.

„Autoritatile fac permanent estimari asupra evolutiei raspandirii virusului, care se bazeaza in primul rand pe comportamentul social si pe rata de conformare a cetatenilor fata de masurile deja adoptate. in acest moment, dezbaterile publice referitoare la unele propuneri privind masurile de relaxare a restrictiilor privesc initiative individuale, care nu au facut obiectul analizelor sau deciziilor la nivelul forurilor autorizate”, precizeaza comunicatul.

„Astfel de propuneri vor fi discutate cu toti factorii implicati in gestionarea situatiei raspandirii noului coronavirus (COVID-19), tinand cont de toate riscurile si de identificarea masurilor care pot fi implementate pentru a garanta sanatatea cetatenilor”, mai arata GCS, precizand ca in analizarea eventualelor masuri de relaxare se va tine cont de recomandarile Comisiei Europene si de coordonarea cu celelalte state ale UE.

Grupul de Comunicare Strategica vine si cu precizari privitoare la o propunere de izolare a persoanelor varstnice. Aceasta nu este luata in considerare de catre autoritati.

„in privinta deciziilor referitoare la relaxarea masurilor de restrictie, se va tine cont de nevoia aplicarii acestora tuturor categoriilor de cetateni. Astfel, va fi avuta in vedere implementarea acelor solutii prin care sa beneficieze de aceste masuri toate categoriile de persoane, in conditii de siguranta sanitara, fara a impune restrictii suplimentare anumitor categorii de persoane”, se precizeaza in comunicat.