Atentie, romani! Pastilele de supt impotriva racelii si gripei contin mai mult de 10 E-uri! Care sunt cele mai indicate

20

Mai multe medicamente de tip pastile de supt impotriva racelii si gripei contin peste 10 aditivi alimentari de tip E, potrivit rezultatelor unui studiu publicat de asociatia de protectie a consumatorilor InfoCons.

Loading...

InfoCons a a analizat 30 de produse de acest tip cu privire la continutul de E-uri si de zahar sau indulcitori. Pe primul loc in topul pastilelor analizate in legatura cu continutul de E-uri se afla Septolete Mar, despre care asociatia de protectie a consumatorilor sustine ca ar contine 18 E-uri. Septolete Lemon contin 15 E-uri, iar Septolete Cherry – 10 E-uri. Pastilele Strepsils Capsuni fara zahar contin 5 E-uri, la fel ca Tantum Verde Lamaie, Tantum Verde Menta, Tantum Verde Eucalipt si Decasept.

Potrivit sursei citate, pastilele de supt impotriva racelii si gripei care contin cele mai putine E-uri din lista prezentata de InfoCons sunt Strepsils Intensiv Miere si Lamaie, care nu au niciun aditiv alimentar, iar Faringosept Vanilie, Faringosept Miere si Lamaie, Faringosept Menta sau Strepsils Eucalipt contin un singur aditiv alimentar.

In topul intocmit de InfoCons pentru continutul de zahar sau de indulcitor, pe prima pozitie se afla Strepsils Clasic, cu 1496,37 mg per pastila.

Pentru numeroase produse nu se mentioneaza continut de zahar sau de indulcitor, printre care Tantum Verde Lamaie, Tantum Verde Eucalipt, Septolete Mar, Faringosept sau Strepsils Lemon fara Zahar, potrivit studiului realizat de InfoCons.

„Cititi eticheta! Chiar daca cumparam de la farmacie, surprizele pot aparea oricand si pentru o banala raceala sau gripa cand ne doare gatul sa fim atenti sa nu cumparam produse care contin mult zahar, multe E-uri sau daca cumparam astfel de produse macar sa o facem in cunostinta de cauza”, avertizeaza InfoCons in comentariul la studiu semnat de presedintele asociatiei, Sorin Mierlea.