Meci de infarct pentru nationala de handbal feminin a Romaniei! Victorie la ultima faza in fata Ungariei, si calificare in grupele principale la CM

50

Nationala de handbal feminin a Romaniei a obtinut o victorie eroica in fata Ungariei, scor 28-27, si s-a calificat in grupele principale la Campionatul Mondial din Japonia.

Loading...

Condusa tot meciul, cu o diferenta chiar si de sase goluri la pauza (10-16), echipa romana a revenit si a egalat, iar golul victoriei a fost adus in ultimele secunde de Cristina Neagu, de la 7 metri.

Pentru capitanul nationalei Romaniei, Cristina Neagu, partida cu Ungaria a avut si o alta conotatie.

”impotriva Ungariei mi-am rupt ligamentul anul trecut si chiar sunt curioasa cum o sa fie senzatia din ziua meciului. Cu siguranta isi doresc la fel de mult ca si noi victoria si isi doresc sa mearga cu cat mai multe puncte in grupa principala”, a spus Neagu inaintea confruntarii de vineri, conform News.ro.

Rezultatele tricolorelor de pana acum sunt: 16-31 cu Spania, 29-24 cu Senegal, 22-20 cu Kazahstan si 26-27 cu Muntenegru.

Campionatul Mondial din 2019, a 24-a editie, reprezinta si criteriu de calificare la Jocurile Olimpice din 2020, care se vor desfasura tot in Japonia. Doar medalia cu aur la CM va ajunge direct la Jocurile Olimpice. La ultima editie a CM, Romania s-a clasat pe locul 10, iar medalia de aur a revenit Frantei.

in 2019, reprezentativa tricolora si-a propus o clasare in primele opt locuri, care i-ar permite accederea la turneele preolimpice.

Romania este singura natiune care a participat la toate editiile Campionatului Mondial si are in palmares trei titluri, unul la handbal in sapte (1962) si doua la handbal in 11 (1956 si 1960), doua medalii de argint (1973 si 2005), precum si una de bronz (2015).