Atentie, romani! Ministrul Sanatatii cere masuri speciale dupa ce numarul infectiilor respiratorii este in crestere!

50

Ministerul Sanatatii anunta ca circulatia virusurilor gripale se va intensifica in urmatoarea perioada. Ministrul Victor Costache cauta solutii pentru eventualitatea in care ar aparea imbolnaviri cauzate de noul coronavirus si cere specialistilor sa aiba pregatit un plan de actiune.

Loading...

„Un grup de specialisti in sanatate publica, boli infectioase si microbiologie se va intalni maine sub coordonarea dr. Nelu Tataru, secretar de stat pentru a propune ministrului Sanatatii masurile ce se impun, in conformitate cu recomandarile Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS). Reamintim ca, in saptamana trecuta s-a inregistrat debutul sezonului gripal (rata pozitivitatii pentru virus gripal la cazurile testate a fost peste 25% pentru acelasi subtip), iar specialistii se asteapta in perioada urmatoare la o circulatie mai intensa a virusurilor gripale”, conform Ministerului Sanatatii.

Ministerul Sanatatii anunta marti si ca a recomandat intreruperea cursurilor in clase din noua unitati de invatamant, pentru a preveni aparitia de focare.

„Ministerul Sanatatii atrage atentia ca, odata cu inceperea cursurilor in unitatile de invatamant numarul cazurilor de imbolnavire ar putea creste. O importanta majora o reprezinta triajul efectuat de catre cadrele didactice in clasa, la prima ora de curs, pentru evitarea riscului aparitiei de focare in colectivitati. Astazi, Directia de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti a luat decizia de a recomanda suspendarea cursurilor, pentru o perioada de 3 zile, in clase din 9 unitati de invatamant din Bucuresti”, a transmis Ministerul Sanatatii.