A iesit la iveala cine s-a ocupat de achizitiile Unifarm. Bogdan Micu, consilierul „fantoma” care le datoreaza chinezilor 5 milioane de euro

139

Scandalul achizitiilor Unifarm in plina criza sanitara capata noi dimensiuni. Potrivit DiscoverProject, de aceste achizitii s-a ocupat consilierul sefului Unifarm Adrian Ionel, Bogdan Micu care, printre altele, este dator peste 5 milioane de euro unui concern chinezesc.

In varful pandemiei, Adrian Ionel il avea drept consilier onorific pe Bogdan Micu, pus sa se ocupe de achizitiile de echipamente medicale din China. Micu e dator vandut de mai multi ani unui concern chinezesc cu afaceri in energie. Le datoreaza chinezilor peste 5 milioane de euro, scrie DiscoverProject.

Loading...

Pana la 35 de ani, Micu a colectionat companii. A fost implicat in aproape 30 de afaceri, unele cu probleme financiare. in timpul liber era activist de mediu. Apoi, a inceput sa colectioneze functii publice.

Bogdan Micu este si consilier cu jumatate de norma al ministrului Mediului, unde se ocupa de programul Sumal 2, pentru monitorizarea taierilor de lemn, dupa ce anterior pusese pe picioare aplicatia Inspectorul Padurii.

Micu sustine ca a devenit consultant pentru achizitiile Unifarm dupa ce ”a avut norocul sa ajunga la premierul Orban printr-o recomandare”.

in alte ocazii, Micu este prezentat drept consilier onorofic al premierului, desi intr-un raspuns pentru DiscoverProject, Guvernul sustine ca Micu n-a avut niciodata o astfel de calitate. Bogdan Micu n-a dorit sa raspunda intrebarilor pe aceasta tema.