Raed Arafat avertizeaza: Coronavirusul nu are tratament si poate suferi mutatii. Se trateaza simptomatic

8

Infectia cu coronavirus nu are tratament si nici nu exista un vaccin specific, tratamentul fiind simptomatic, a afirmat, duminica seara, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU), Raed Arafat. Oficialul a aratat ca acest tip de virus poate suferi mutatii, informeaza Mediafax.

„Coronavirsul nu are tratament. Si nici nu exista vaccin. Se trateaza simptomatic. Daca se agraveaza situatia, se apeleaza la Terapie Intensiva. Se recomanda ca cei care au simptome sa nu se trateze singuri, sa nu ia antibiotice. Nu avem un vaccin pentru el. Cand vom avea vaccin, se va putea reduce la maximum raspandirea lui. Nu stim daca nu se va schimba ca si comportament si ca impact. Pe parcurs, poate suferi mutatii. Manifestarea sau impactul poate fi mai serios”, a spus Arafat, la Antena 3.

Loading...

Conform sursei citate, coronavirusul nu se manifesta ca o gripa obisnuita.

„Nu este sigur 100% ca daca v-ati format imunitatea impotriva lui, sa nu-l mai luati inca o data. Fiind un virus nou, sunt multe studii in realizare. Noi stim ca se transmite pe calea aerului, dar sunt studii care verifica daca nu se transmite prin saliva sau altceva”, a explicat Arafat.

Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii Horatiu Moldovan a explicat ca tratamentul simptomatic este esential, odata ce o persoana se infecteaza cu coronavirus.

„Tratamentul simptomatic poate avea importanta foarte mare. Scaderea febrei, combaterea sindromelor conexe sunt foarte importante. Este un virus nou. Nu exista studii ca exista imunitate incrucisata cu acest virus. Putem lua masuri sa ne protejam: sa respectam reguli de igiena personala, sa ne spalam corect pe maini, sa limitam calatoriile, sa evitam locurile aglomerate inutil”, a explicat secretarul de stat, la Antena 3.

Numarul de infectii cu coronavirus in Italia a depasit 150, dupa ce duminica au fost confirmate 44 de cazuri noi, scria CNN. Majoritatea cazurilor este concentrata in regiunile nordice din Lombardia (89 de cazuri). Trei oameni si-au pierdut viata din cauza acestui virus.