Oreste Teodorescu explica, in 10 puncte, de ce il sustine pe presedintele Klaus Iohannis pentru un nou mandat la Cotroceni!

19

Jurnalistul Oreste Teodorescu a explicat, sambata, de ce il sustine pe Klaus Iohannis pentru un al doilea mandat la Cotroceni.

Loading...

„La intrebarea de ce il sustin pentru al doilea mandat pe presedintele Klaus Iohannis, raspund sintetic si comprimat:

  1. A negociat un Guvern non-PSD dupa demisia lui Ponta, in acord cu ceea ce au asteptat oamenii dupa tragedia de la Colectiv.
  2. L-a respins pe Dragnea ca premier, s-a opus propunerii Sevil Shhaideh.
  3. A fost prezent la Guvern pentru a atrage atentia asupra riscului de adoptare a unei OUG privind siluirea Justitiei
  4. A fost prezent alaturi de oameni, in strada, la protestele impotriva OUG 13, dupa adoptarea acesteia.

5 A atacat modificarile Legilor Justitiei la Curtea Constitutionala.

  1. A contribuit major la atacarea modificarilor Codurilor Penale, la Curtea Constitutionala – miscare prin care au fost blocate cele mai controversate propuneri propuse de PSD-ALDE.
  2. A atras atentia cu argumente solide aspira masurilor cu impact negativ in plan economic, decise sau discutate de Coalitia PSD-ALDE, asa cum a fost cazul cu OUG 114.
  3. A blocat infiintarea Fondului Suveran (despre care exista teama ca va permite privatizarea unor domenii si companii strategice), prin atacarea Legii la Curtea Constitutionala.
  4. A contribuit la respingerea propunerilor controversate de ministri facute de Coalitia PSD-ALDE.
  5. A organizat referendumul privind amnistia si gratierea prin Ordonantele de Urgenta in domeniul Justitiei – referendum validat, care pune presiune pe politicienii care ar mai incerca modificari in acest domeniu.