Irina Rimes, ambasadoarea Zilei Brancusi: „Eu sunt mai mainstream, asa! Nu stiu daca sunt cea mai buna alegere”

4

Cantareata Irina Rimes, desemnata ambasadoarea Zilei Nationale „Constantin Brancusi” 2020, a declarat joi, la o conferinta de presa, ca este onorata sa detina acest titlu si ca, din aceasta ipostaza, este posibil sa sustina demersul prin postari online, informeaza News.ro. Artista a spus totusi ca nu stie daca ea e ”cea mai buna alegere” in acest sens.

Din afirmatiile facute la intalnirea cu presa a rezultat ca Ministerul Culturii si artista nu au stabilit o strategie clara cu privire la promovarea zilei dedicate lui Brancusi, iar ministrul Bogdan Gheorghiu are in vedere desemnarea de ambasadori pentru toate momentele importante viitoare, arata sursa citata.

Loading...

„Nu stiu daca sunt cea mai buna alegere pentru a face puntea intre generatii, dar multumesc pentru incredere. Aparent, eu nu ascult 5Gang, dar ma gandeam ca poate ar trebui sa apelam si la tinerii vloggeri, pentru ca au mai mare influenta. Ca o idee, pe viitor”, a declarat Irina Rimes. Reprezentantii evenimentului si ai lui Rimes declara ca ea nu este este afiliata Partidului National Liberal, iar activitatea legat de Ziua Brancusi este intreprinsa pro-bono. ”Am 28 de ani si mama inca imi trimite genti cu mancare” intr-un discurs amestecat, Rimes a spus ca trebuie sa ne aparam cultura, valorile, pentru ca sunt singurele care nu ne pot fi luate.

Ea a amintit ca, acum, la varsta de 28 de ani, inca primeste mancare de la mama ei, iar impreuna cu fratii canta colinde, despre Iisus si pastori, despre dor si tara. Ea a vorbit despre geniile romanesti celebre in lume de sute de ani, alte tari neputandu-se lauda cu asemenea personalitati.

Stiu un lucru sigur: Noi, romanii, avem o cultura cu care ne putem mandri. Pentru ca ceea ce avem noi e ceva ce se cam pierde in Vest, daca nu s-a pierdut de tot. tara noastra a fost pusa pe harta culturala a Europei de niste personalitati, genii despre care se vorbeste de secole, intre care si Constantin Brancusi. Personalitatile astea au crescut cu aceleasi valori cu care crestem si noi”, a spus cantareata.

Ea a continuat enumerand valorile: „Imaginati-va ca eu am 28 de ani si mama inca imi trimite genti cu mancare. Eu ma duc de Craciun acasa si cant colinde. Mergem sa colindam. Cantam colinde vechi si noi, cantece despre dor, despre dragoste, despre mama si tara. Cantece care ne amintesc cine suntem si de unde venim. Dorul nu are traducere mot a mot in alta limba. E doar al nostru si nu ni-l poate lua nimeni. Daca ne pot lua Rosia Montana, petrolul, aurul, bogatiile terestre, lemnul, padurile, atunci cultura nu ne-o pot lua. Nu si-o vor putea atribui niciodata”.

stiu un lucru sigur: Noi, romanii, avem o cultura cu care ne putem mandri. Pentru ca ceea ce avem noi e ceva ce se cam pierde in Vest, daca nu s-a pierdut de tot. tara noastra a fost pusa pe harta culturala a Europei de niste personalitati, genii despre care se vorbeste de secole, intre care si Constantin Brancusi. Personalitatile astea au crescut cu aceleasi valori cu care crestem si noi”, a spus cantareata. Ea a continuat enumerand valorile: „Imaginati-va ca eu am 28 de ani si mama inca imi trimite genti cu mancare. Eu ma duc de Craciun acasa si cant colinde. Mergem sa colindam. Cantam colinde vechi si noi, cantece despre dor, despre dragoste, despre mama si tara. Cantece care ne amintesc cine suntem si de unde venim. Dorul nu are traducere mot a mot in alta limba. E doar al nostru si nu ni-l poate lua nimeni. Daca ne pot lua Rosia Montana, petrolul, aurul, bogatiile terestre, lemnul, padurile, atunci cultura nu ne-o pot lua. Nu si-o vor putea atribui niciodata”.

„Sunt adepta tuturor campaniilor de promovare a culturii. Romanul, antrenat in tumult, uita ca trebuie sa celebreze ceva. Eu am notata in calendar ziua lui Brancusi”, a mai spus Irina Rimes. Despre o lucrare preferata din creatia sculptorului, ea a spus: „Eu sunt mai mainstream, asa. Cand am vazut prima data Coloana Infinitului, am avut impresia ca ma hranesc cu ceva care nu era din lumea mea”.

Mai multe premiere vor avea loc in preajma zilei de 19 februarie, data la care s-a nascut artistului.