Europarlamentarul Rares Bogdan pune punctul pe i: „Trebuie depolitizata si profesionalizata Curtea Constitutionala!”

29

Eurodeputatul PNL Rares Bogdan a lansat o tema de dezbatere publica si anume reforma CCR. Liberalul a atras atentia ca CCR trebuie depolitizata si profesionalizata.

„Va cer idei. Pentru mine, pentru a ma ajuta sa pricep. Iata coordonatele: Trebuie sa depolitizam CCR (e obligatoriu), sa o profesionalizam (sa ma ierte cei de-acolo care stiu carte si nu pot fi suspectati de ticalosie). Deci asta presupune sa ne bazam pe faptul ca persoanele care ar face selectia, care ar stabili un algoritm, nu sunt ele insele politruci sau/si ticalosi.

Loading...

Cum ne asiguram de asta? Sigur, acesta este statul de drept, trebuie un sistem de checks and balances, puterea nu trebuie folosita abuziv, nici cea executiva, nici cea legistativa, nici cea judecatoreasca, iar cineva trebuie sa vegheze la asta. Mai stiu si ca nu suntem, ca maniera de selectie, mult diferiti de regulile din restul UE. Avem, insa, un trecut complicat, 50 de ani de comunism plus 30 de tranzitie, nu avem genetica democratica foarte batatorita. inca ne luptam cu mentalitati toxice pentru sanatatea noastra ca natiune. Deci cum, oameni buni?”, a scris Rares Bogdan.

Pozitia liberalului a venit in contextul in care CCR a admis miercuri sesizarea PSD impotriva interzicerii cumulului pensiei cu salariul la stat.