Florin Citu si-a anuntat candidatura la sefia PNL. Este sustinut de Emil Boc, Nicolae Ciuca si Rares Bogdan

65

Premierul Florin Citu si-a anuntat, duminica dimineata, candidatura la sefia PNL. Anuntul a fost facut alaturi de Emil Boc, Nicolae Ciuca, Rares Bogdan, Alina Gorghiu, Raluca Turcan, Robert Sighiartau si altii.

Surse din PNL anunta ca 15 organizatii sustin candidatura lui Florin Citu, informeaza Aktual24.

Loading...

Principalele declaratii:

– Am decis sa ma inscriu in cursa pentru presedintia PNL. Le multumesc si liderilor puternici din PNL care au crezut in mine

– PNL are nevoie de un suflu nou

– Ma voi asigura ca PNL va fi cel putin opt ani la guvernare
– Voi castiga, nu exista alta varianta. Va invit pe toti sa fiti parte din echipa castigatoare

– Am avut o discutie cu Ludovic Orban si i-am spus ca voi castiga

Consiliul National al PNL se reuneste duminica, principalele puncte pe ordinea de zi fiind stabilirea procedurilor de alegeri in partid, stabilirea datei congresului si convocarea acestuia.

Consiliul National al PNL va avea loc duminica, incepand cu ora 11,00, in Gradina de vara Herastrau (Amfiteatru) a Teatrului „Constantin Tanase”, Parcul Herastrau din Bucuresti.

Ludovic Orban, presedintele PNL, a afirmat, sambata, in cadrul unei vizite in judetul Mures, ca exista o “asteptare, eventualitate, posibilitate, ca domnul Citu sa isi depuna candidatura la functia de presedinte al PNL”. Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6 si presedintele organizatiei PNL Sector 6, a declarat ca premierul Florin Citu i-a cerut sustinerea in cazul in care va candida la sefia liberalilor.

Potrivit deciziei Biroului Executiv National, data propusa pentru Congresul PNL este 25 septembrie.

„In perioada 1 iulie – 10 august vor avea loc conferintele judetene de alegeri, conferinte la care se vor alege conducerile judetene ale PNL. Intre data de 10 august, termenul prevazut pentru finalizarea alegerilor la nivel judetean, si data de 25 septembrie este prevazuta o perioada de 45 de zile, conform statului, pentru campania pentru congres”, a precizat presedintele PNL Ludovic Orban.

Pana acum si-a anuntat candidatura la Congres doar actualul presedinte al partidului, Ludovic Orban.