Ludovic Orban vrea sa puna stop UDMR-izarii Romaniei! PNL pregateste atacarea la CCR a ordonantei privind Codul administrativ!

10

Partidul National Liberal pregateste atacarea la Curtea Constitutionala a ordonantei de urgenta privind Codul administrativ, a anuntat luni presedintele formatiunii, Ludovic Orban.

Loading...

„Am decis astazi sa formam un grup de lucru, condus de presedintele Comisiei juridice, la care vor participa si reprezentantii nostri din Comisia de administratie. Vom face o analiza a Codului administrativ, a ordonantei de urgenta privitoare la Codul administrativ, pentru a identifica eventuale temeiuri de neconstitutionalitate si pentru a pregati o sesizare documentata catre Avocatul Poporului, în vederea atacarii la Curtea Constitutionala a Codului administrativ”, a declarat Orban, la finalul sedintei Biroului Executiv al PNL.

Pe de alta parte, el a mentionat ca PNL este singurul partid politic care detine presedintia unei comisii de specialitate la nivelul Parlamentului European – Comisia de industrie, energie si cercetare.

„Una dintre cele mai importante comisii de la nivelul Parlamentului European, care este detinuta de reprezentatul Partidului National Liberal, Adina Valean, care a mai detinut aceasta pozitie de presedinte de comisie. A fost presedintele Comisiei ENVI, Comisia de mediu, sanatate si siguranta alimentara. De asemenea, am obtinut pozitii importante la nivelul Grupului PPE, detinem vicepresedintele PPE la nivelul Parlamentului European în persoana lui Siegfried Muresan, care a fost ales pe locul al treilea ca numar de voturi si este unul dintre cei mai importanti lideri ai PPE la nivelul Parlamentului European. De asemenea, am obtinut pozitii de vicepresedinti în comisii extrem de importante, cum este Comisia ENVI si Comisia AGRI. De asemenea, într-o zona extrem de importanta, mai ales ca este vorba de o zona unde exista extrem de multe probleme, care trebuie îndreptate în legislatia europeana, avem coordonatorul grupului PPE din cadrul Comisiei TRAN, Comisia de transporturi, în persoana lui Marian-Jean Marinescu”, a detaliat Ludovic Orban.

Tot luni, a adaugat presedintele PNL, liberalul Victor Paul Dobre a fost ales vicepresedinte al Adunarii Parlamentare a OSCE. „Este o organizatie extrem de importanta, iar prin lobby-ul pe care l-am exercitat, practic, am reusit alegerea lui Victor Paul Dobre în functia de vicepresedinte al OSCE si, mai mult decât atât, am contribuit si la victoria candidatului pe care l-am sustinut, din Georgia, pentru functia de presedinte al Adunarii Parlamentare a OSCE”, a mentionat Ludovic Orban.