Vremea schimba foaia! Temperaturile vor scadea de la 30 la 8 grade Celsius

4

Administratia Nationala de Meteorologie a emis, miercuri, o prognoza speciala pentru Capitala, meteorologii avertizand ca temperaturile vor ajunge de la 30 de grade joi la 8 grade vineri. De asemenea, ANM a emis miercuri o informare de ploi, vant si frig, valabila la nivelul intregii tari de joi pana sambata dimineata.

Loading...

Incepand de joi dimineata pana vineri dimineata, vremea se va mentine mult mai calda decat ar fi normal la inceputul lunii octombrie, astfel ca maxima termica va fi de 29…30 de grade.

Joi, cerul va fi variabil pe parcursul zilei, apoi innorarile se vor accentua si temporar va ploua. Vor fi averse, posibil insotite de descarcari electrice. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in timpul noptii. Temperatura minima se va situa in jurul valorii de 13 grade.

De vineri dimineata pana sambata dimineata, vremea se va raci semnificativ fata de intervalul anterior, astfel incat valorile termice diurne se vor situa sub cele caracteristice perioadei.

Temperatura maxima va fi de 14…16 grade, iar cea minima de 8…9 grade.

Cerul va fi mai mult noros si temporar va ploua, cu o probabilitate mai mare pe parcursul zilei, cand si vantul va avea unele intensificari. Cantitatile de apa cumulate pot fi insemnate.

In perioada 3 octombrie, ora 4.00 – 5 octombrie, ora 9.00, se anunta ploi moderate cantitativ, fenomene de instabilitate atmosferica, intensificari temporare ale vantului si racire accentuata.

Aria ploilor va fi in extindere dinspre vest si va cuprinde treptat toata tara.

In intervale scurte de timp sau prin cumulare, cantitatile de apa vor depasi local 15…20 l/mp, izolat 40 l/mp.

Vor fi si perioade cu fenomene specifice instabilitatii atmosferice, in a doua parte a zilei de joi, 3 octombrie, in special in Transilvania si Moldova, apoi si in regiunile sud-estice. Se vor semnala averse, ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice si izolat, posibil, vijelii si grindina.

Vantul va avea local si temporar intensificari in majoritatea zonelor, cu viteze in general de 40…50 km/h.

Vremea se va raci semnificativ pe parcursul zilei de joi (3 octombrie) in vest si nord-vest, iar vineri (4 octombrie) si in restul teritoriului.