Vremea penalilor in functii publice se apropie de sfarsit! PNL a depus in Parlament un proiect de revizuire a Constitutiei

3

Fara penali in functii publice ar putea deveni realitate. Ludovic Orban a anuntat, marti, ca Biroul Executiv a adoptat proiectul de revizuire a Constitutiei in urma rezultatului referendumului din 26 mai. Presedintele PNL a precizat ca proiectul include si interdictia persoanelor condamnate de a mai candida.

Loading...

„Astazi (marti – n.r.) am adoptat in Biroul Executiv proiectul de revizuire a Constitutiei Romaniei, in urma vointei exprimate de cetatenii romani in cadrul referendumului din 26 mai. Am adoptat acest proiect in care am introdus, pe langa modificarile care se impun ca urmare a vointei exprimate de cetateni, am introdus si proiectul privind integritatea in exercitarea functiei publice. Mai precis, interdictia de a candida pentru persoanele care sunt condamnate, atat pentru Parlamentul Romaniei, cat si pentru Parlamentul European. De asemenea am luat decizia de a mandata liderii grupurilor parlamentare ai PNL, Raluca Turcan la Camera Deputatilor si Florin Citu la Senat sa demareze dialogul si discutiile cu grupurile parlamentare, in primul rand cele din opozitie, dar si cu celelalte grupuri, in special cele care au semnat pactul pentru consolidarea parcursului european, pentru a face ceea ce asteapta romanii de la noi, sa operam acele prevederi constitutionale. ”, a anuntat Ludovic Orban, la finalul sedintei Biroului Executiv al partidului.

Ludovic Orban a mai spus ca Biroul Executiv a aprobat proiectul cu care liberalii se vor prezenta in Comisia speciala pentru modificarea legilor electorale.

„Am decis si am aprobat proiectul care se vor prezenta reprezentantii PNL in Comisia speciala pentru modificarea legilor electorale, in care sustinem clar intoducerea votului prin corespondenta la alegrrile parlamentare si prezidentiale. Sustinem de asemenea marirea numprului de zile in care cetatenii romani din diaspora pot sa isi exercite dreptul. Solicitam si cresterea numarului de sectii de votare di diaspora. In ceea ce priveste votul pri n corespondenta, propunem sa se permita si cetatenilor romani care domiciliaza in Romania, dar se afla in alte localitati decat cele unde isi pot exerfcita dreptul la vot”, a conchis liderul PNL.