Vloggerul Selly, 19 ani, lectie usturatoare pentru principalul post de propaganda Romania TV: „Uitati cat de simplu e sa faci o stire falsa”

176

Vloggerul Andrei Selaru (19 ani) a intins o cursa postului Romania TV, dupa ce acesta a prezentat un val de stiri false despre el pentru a-si mari audienta. Astfel, Selly a regizat un accident, cu o masina facuta pe calculator, pe care Romania TV s-a grabit sa o difuzeze ca fiind reala.

„Masina e un model 3D si totul a fost regizat de mine! Am facut-o sa va arat cat de usor este sa dezinformezi si ca nu tot ce vedeti la televizor este adevarat”, anunta Selly intr-un clip postat pe YouTube.

Loading...

„Postul asta de stiri mi-a speriat toata familia pentru un punct de rating in plus!”, a adaugat vloggerul.

Romania TV a titrat miercuri: „Selly, un nou accident de circulatie dupa ce si-a distrus bolidul de 70.000 de euro”.

Imaginile au fost trimise de un telespectator Romania TV care a explicat cum s-a petrecut totul. Potrivit acestuia, accidentul a avut loc luni, intr-un cartier rezidential din Bucuresti. Selly a intrat cu masina intr-un semn de circulatie pe care l-a doborat. In urma accidentului, bolidul de lux al vloggerului s-a ales cu un far spart si cu caroserie indoita insa Selly nu a fost ranit.

Filmul pe care se baza „stirea” aparea ca fiind al unui anume youtuber, bogdan iovitoiu (el fiind „telespectatorul” care a trimis filmarea la Romania TV). Un cont fabricat de Selly, pentru „capcana”, precizeaza Pagina de Media.

Pentru „dramatism”, in film Selly e deranjat si suparat de cel care il filma.

Filmul a fost insa „fabricat” de Selly si trimis celor de la Romania TV, tocmai pentru a arata cum ajung stiri informatii neverificate.

„Masina era un model 3D si totul a fost regizat de mine. Am facut-o sa va arat cat de usor este sa dezinformezi si ca nu tot ce vedeti la televizor este adevarat. Uitati cat de simplu e sa faci o stire falsa”, anunta Selly.

„Am falsificat clipul in doua zile, cu ajutorul catorva prieteni. Am regizat toata porcaria asta pentru ca voi sa vedeti ca nimic nu poate fi 100% de incredere. Fiecare informatie pe care o vedeti trebuie verificata din cinci-sase surse. Sunt tone de fake-news care apar si majoritatea nu sunt inofensive, cum a fost asta cu mine, ci rau intentionate”, a mai spus Selly.