Viorica Dancila, plangere penala la DNA! Pesedistii s-au folosit de Halep pentru a drena bani publici catre apropiatii lui Tiriac!

14

Un scandal de proportii este pe cale sa explodeze. Guvernarea Dragnea-Dancila a devalizat visteria statului. Ministrul Finantelor, Florin Citu, devoala pe 14 noiembrie efectele nocive ale guvernarii PSD asupra bugetului de stat, respectiv asupra economiei Romaniei.

Loading...

„in ultimii trei ani de zile au fost afectate fundamentele economiei romanesti. in ultimii trei ani, datele din buget au fost schimbate discretionar pentru a acoperi ilegalitatile facute si bugetul a fost transformat dintr-un instrument aflat in slujba economiei nationale intr-unul aflat in slujba partidului. Tot ce s-a intamplat in ultimii trei ani a fost premeditat de PSD care a tinut bugete paralele. Eu nu voi arunca asupra cetatenilor povara unei guvernari dezastruoase. De aceea, analizez sesizarea procurorilor pentru savarsirea, de catre fostul guvern, a infractiunii de constituire a unui grup infractional organizat in domeniul financiar. in opinia mea, ce s-a intamplat in ultimii trei ani reprezinta o subminare a economiei nationale”, a declarat Citu.

Amintim, de altfel, ca fostul ministru al Finantelor, Eugen Orlando Teodorovici, recunostea pe 5 noiembrie, fara niciun stres, ca a facut prapad la buget: „in fondul de rezerva nu sunt bani”. (cititi AICI materialul complet)

Treptat, incepe sa se contureze tabloul devalizarii bugetului Romaniei si a fondului de rezerva, in centrul atentiei fiind fostul premier Viorica Dancila, respectiv fostul ministru al Finantelor Eugen Teodorovici.

La doar o zi dupa ce ministrul Finantelor, Florin Citu, anunta ca analizeaza sesizarea procurorilor pentru constituirea unui grup infractional care a devalizat bugetul de stat, apare prima plangere penala, la DNA, impotriva fostului premier Viorica Dancila si impotriva fostului ministru al Finantelor Eugen Orlando Teodorovici.

Concret, presedintele clubului de fotbal Progresul Bucuresti, Napoleon Tudor Spartacus Iacov, a depus vineri, 15 noiembrie, o plangere penala la DNA impotriva urmatoarelor persoane: Viorica Dancila, Eugen Orlando Teodorovici, Matei Constantin Bogdan, Covaliu Mihai, Cosac George, Ion tiriac, Marky Jeno.

Pe 9 noiembrie, antrenorul de tenis Marius Vecerdea semnala pe Facebook deturnarea sumei de 340 de mii de dolari din fondul de rezerva al Romaniei catre Marky Jeno, cetatean strain din Ungaria, proprietar si director al turneului international de tenis – Bucharest Open, organizat la Arenele BNR din Bucuresti in perioada 15-21 iulie 2019.

Premierul Viorica Dancila a dispus prin HG nr 450 din 8 iulie 2019 finantarea cu 340.000 $ din fondul de rezerva al Romaniei, a unei taxe anuale de licenta in vederea organizarii de catre FRT in colaborare cu COSR a turneului privat de tenis BRD Bucharest Open din 13-21 Iulie 2019.

Ministrul Finantelor Orlando Teodorovici a contrasemnat HG 450 din 08 iulie 2019 si a semnat Nota de Fundamentare prin care arata ca suma de 340.000 $ este folosita pentru suplimentarea bugetului Ministerului Tineretului si Sportului care transmite mai departe Comitetului Olimpic si Sportiv Roman si care vireaza catre Federatia Romana de Tenis suma de 430.000 $ ce reprezinta taxa anuala de licenta pentru organizarea turneului de tenis BRD Bucharest Open.

Problemele principale semnalate sunt urmatoarele:

  1. Banii pusi la dispozitie de Viorica Dancila si Eugen Orlando Teodorovici din fondul de rezerva pentru taxa de licenta a turneului de tenis detinut de Marky Jeno este de 15 ori mai mare decat cea prevazuta de WTA. Suma prevazuta de WTA pentru taxa de licenta a turneului privat de tenis BRD Bucharest Open este de 22.500 de mii de dolari, in timp ce suma alocata de Guvernul Dancila a fost de 340 de mii de dolari.
  2. Banii din fondul de rezerva se uziteaza in cazuri de urgenta. Taxa pentru licenta unui turneu de tenis privat nu reprezinta nicidecum o urgenta.
  3. in nota de fundamentare a alocarii sumei de 340 de mii de dolari pentru turneu, (pe care o puteti accesa AICI) Guvernul Dancila s-a folosit de numele sportivelor Simona Halep, Monica Niculescu si Mihaela Buzarnescu, desi ele nu au participat la respectiva competitie sportiva. Iata un fragment din nota de fundamentare: „Precizam, ca fondurile ce urmeaza sa fie alocate, nu au fost prevazute in structura bugetului Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, motivat de faptul ca Turneul de tenis organizat de „Women’s Tennis Association” a fost mutat la Budapesta, iar la interventia Federatiei Romane de Tenis pe langa Federatia Internationala de Tenis, acesta a fost mutat la Bucuresti, sub rezerva platii taxei de licenta, avand in vedere posibilitatea acumularii de puncta WTA necesare sportivelor componente ale lotului olimpic de senioare, respectiv Simona Halep, Mihaela Buzarnescu, Irina Begu, Raluca Olaru, Ana Bogdan, Monica Niculescu, Irina Bara, pentru participarea acestora la Jocurile olimpice de la Tokio 2020”. Mai mult, Guvernul Dancila a alocat respectiva suma motivand ca ajuta sportivele din Romania sa participe la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, in conditiile in care FRT a cedat doua pozitii de Wild Card de pe tabloul de Calificari de la turneul BRD Bucharest Open, aceasta decizie insemnand ca se pierde posibilitatea de a acorda sansa a doua jucatoare din Romania sa participe si sa obtina puncte in vederea calificarii la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Redam postarea antrenorului de tenis Marius Vecerdea:

„Ion Tiriac impreuna cu Jeno Marky in loja turneului WTA de la Bucuresti! Suveica prin care 340.000 $ au plecat din fondul de rezerva al Romaniei direct in buzunarele unui apropiat al Premierului Ungariei prin intermediul lui Tiriac este dovedita acum prin documente.

Din pacate numele Simonei Halep a fost folosit fara ca ea sa aiba la cunostinta, in nota de fundamentare semnata de Orlando Teodorovici si Ministrul No Name al Sportului, in scopul de a obtine o suma cat mai mare. Dupa cum vedeti, in nota de fundamentare prin care ei incearca sa justifice plata din fondul de rezerva, se mentioneaza ca scopul este ca Simona Halep, Mihaela Buzarnescu, Monica Niculescu si alte fete, sa participe la turneul de la Bucuresti pentru a obtine calificarea la Olimpiada de la Tokyo. Doar ca aceste jucatoare nu au avut la cunostinta despre aceste demersuri si cel mai grav, nici nu au participat la acest turneu!

Pana aici este doar o simpla deturnare de fonduri publice!

A urmat insa o si mai grava actiune: delapidarea fondului de rezerva al Romaniei!

Asa cum observati din documentele atasate, conform legii, fondul de rezerva al Romaniei este destinat pentru situatii de urgenta in caz de calamitati si alte nenorociri.

Din Hotararea de Guvern semnata de Viorica si din nota de fundamentare semnata de Orlando observam ca banii ar trebui cheltuiti pentru taxa de licenta a turneului pe anul 2019.

Din documentele publice de pe site-ul oficial al WTA, observam ca taxa de licenta a turneului de la Bucuresti este de 23.000 $, insa proprietarul si directorul Turneului, numitul Jeno Marky, cetatean strain din Ungaria si apropiat al premierului Viktor Orban, a facturat prin Asociatia lui: Romai Tennisz Academya, catre Federatia Romana de Tenis prin Presedintele ei (inca nevalidat de Instante) Ion tiriac suma de 1,4 milioane lei (adica 340.000 $), exact asa cum este prevazut in HG si nota de fundamentare!

Dragi romani, asta este modus operandi al acestor impostori! Asa se scurg banii romanilor chiar din fondul de rezerva al Romaniei in buzunarele unor sarlatani!

Acesta este un atac la integritatea Romaniei si ar trebui tratat ca atare.

Sunt de acord sa sprijinim un turneu de tenis international, chiar si privat, cu conditia ca scopul sa fie sprijinirea sportivilor romani! insa Simona Halep, Mihaela Buzarnescu si Monica Niculescu nici macar nu au participat. Ok, sa spunem ca au participat alte sportive, ar fi bine si asa, dar atunci de ce este folosit numele Simonei si ai altor sportivi in scopul obtinerii acestor fonduri?

Sa credem chiar ca din greseala ca au folosit numele Simonei, sa acceptam chiar si ideea ca este in regula sa platim din banii nostri taxa de licenta a unui turneu privat, fie si asa, dar de 15 ori pretul oficial si real al licentei? Unde sunt restul de bani Ion tiriac? Unde sunt restul de 317.000 $ din fondul de rezerva al Romaniei, mustacios octogenar imbogatit pe pamanturile acestei tari?

Raspunde public daca ai curaj”.

Tabloul complet al acuzatiilor din plangerea depusa la DNA de catre Napoleon Tudor Spartacus Iacov:

3) Tradare impotriva intereselor Romaniei prin subminarea economiei nationale si finantarea ilegala din fondul de rezerva al Romaniei a unor cetateni straini care concureaza impotriva Romaniei.

4) Obtinerea ilegala de fonduri chiar din fondul de rezerva prin folosirea numelor unor sportivi romani de mare valoare, precum Simona Halep, fara a le aduce la cunostinta si fara ca ei sa beneficieze sub nicio forma de aceasta finantare.

5) Deturnare de fonduri catre cu totul alte scopuri decat cele mentionate in HG si Nota de fundamentare a HG, prin finantarea in fapt a unei actiuni private conduse de un cetatean strain, prin deturnarea sumei de 340.000 $ direct din Fondul de Rezerva in conturile private dintr-o banca cu sediul in Budapesta ale unui cetatean strain, in contravaloarea unei taxe anuale de licenta care in realitate costa de aproximativ 15 ori mai putin decat suma facturata de cetateanul strain, numitul Jeno Marky, si care dispune mai departe o mare parte din suma, mai precis suma de 189.580 $ cu titlu de premii, catre sportivi straini care concureaza impotriva sportivilor romani, inclusiv Simona Halep, la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020.

6) Delapidare, prin faptul ca se dovedeste ca suma finantata din Fondul de Rezerva al Romaniei este folosita pentru achizitionarea unor drepturi de organizare a unui turneu de tenis privat, care in realitate costa de aproximativ 15 ori mai putin decat suma dispusa pentru aceasta finantare.

7) Constituirea unui grup infractional organizat, prin implicarea mai multor functionari publici ai statului, in scopul ascunderii adevarului si pentru a se pierde urma banilor. Astfel, suveica prin care suma de 340.000 $ a ajuns din fondul de rezerva al Romaniei in conturile unui cetatean strain apropiat de Guvernul Ungariei dintr-o banca cu sediul in Budapesta a fost realizata prin implicarea urmatorilor functionari publici ai statului:

  • Premierul Viorica Dancila dispune prin HG nr 450 din 8 iulie 2019 finantarea cu 340.000 $ din fondul de rezerva al Romaniei, a unei taxe anuale de licenta in vederea organizarii de catre FRT in colaborare cu COSR a turneului privat de tenis BRD Bucharest Open din 13-21 Iulie 2019.
  • Ministrul Finantelor Orlando Teodorovici contrasemneaza HG 450 din 08 iulie 2019 si semneaza Nota de Fundamentare prin care arata ca suma de 340.000 $ este folosita pentru suplimentarea bugetului Ministerului Tineretului si Sportului care transmite mai departe Comitetului Olimpic si Sportiv Roman si care vireaza catre Federatia Romana de Tenis suma de 430.000 $ ce reprezinta taxa anuala de licenta pentru organizarea turneului de tenis BRD Bucharest Open.
  • Ministrul Tineretului si Sportului, Bogdan Matei, contrasemneaza prin scretarul de stat pe tineret, nu cel de la sport, Remus Munteanu, HG nr 450 si semneaza Nota de fundamentare a HG pentru suplimentarea bugetului MTS din fondul de rezerva al Romaniei cu suma de 340.000 $, pe care o transmite mai departe catre COSR.
  • Presedintele COSR Mihai Covaliu vireaza conform mentiunilor din Nota de fundamentare la HG 450/2019, catre Federatia Romana de Tenis, suma de 340.000 $ ce reprezinta taxa anuala de licenta pentru organizarea turneului de tenis BRD Bucharest Open, desi avea la cunostinta ca turneul de tenis nu putea fi organizat de COSR in mod legal, neindeplinind conditiile de baza ale Statului COSR si al Chartei Olimpice a CIO.
  • Presedintele CS Dinamo apartinand M.A.I. si fostul Presedinte al FRT George Cosac semneaza in fals prin uzurparea functiei si uzurparea de calitati oficiale, avand la cunostinta de Sentinta Curtii de Apel Bucuresti din 2 Aprilie 2019 care arata ca nu are calitatea de Presedinte si nici de reprezentant legal al FRT si plateste suma de 430.000 $, din care 340.000 $ provenita de la COSR, mai departe catre Jeno Marky, cetatean strain din Ungaria, pentru o taxa anuala de licenta despre care avea la cunostinta ca valora in mod real de aproximativ 15 ori mai putin decat suma platita de FRT in conturile din Ungaria ale lui Jeno Marky.
  • Presedintele ales la o AGA a FRT din 19.06.2019. dar nevalidat de instanta CAB, numitul Ion tiriac, uzurpeaza la randul lui functia de Presedinte al FRT si calitatea oficiala de reprezentant legal al FRT, semneaza Convocatorul FRT si convoaca la data de 14 Noiembrie 2019 (in aceeasi zi in care Ministrul Florin Citu anunta devalizarea bugetului statului si neregulile mari intalnite la Ministerul Finantelor), ba chiar conduce si prezideaza AG Ordinara si, mai mult, instiga pe cei doar 20 de membri afiliati ai FRT, prezenti la AGO, sa incalce legea si Statutul FRT prin aprobarea unui buget de venituri de cheltuieli al FRT pe anul 2019, deja angajat si cheltuit. Mai mult decat atat, Ion tiriac, prin uzurparea functiei de Presedinte al AGO, instiga membrii afiliati ai FRT sa aprobe inclusiv cheltuirea ilegala a sumei de 340.000 $ provenita din fondul de rezerva al Romaniei si trimisa mai departe unui apropiat al lui Ion tiriac, cetateanul strain Jeno Marky. Ion tiriac a fost fotografiat impreuna cu Jeno Marky in loja VIP oficiala a turneului BRD Bucharest Open, loja de 8 persoane pusa la dispozitia lui Jeno Marky de catre FRT sub semnatura lui George Cosac, chiar prin contractul de cesiune al dreptului de organizare al turneului, acelasi contract care cuprinde suma de 340.000 $ din fondul de rezerva al Romaniei, acelasi contract care cuprinde mai multe prevederi impotriva intereselor Romaniei, cum ar fi cedarea accesului a doua jucatoare romance privind participarea la turneul BRD Bucharest Open a carui licenta a fost platita de statul roman, in favoarea a doua jucatoare din Ungaria.

Citeste mai mult pe podul.ro.