Viorica Dancila dezvaluie ce portofoliu vizeaza Romania pentru viitorul comisar european!

33

Premierul Viorica Dancila a declarat ca, in opinia sa, un portofoliu de comisar european pentru Energie, Mediu sau Transporturi „ar insemna foarte mult” si ca nu s-a discutat inca despre numele viitorului comisar european din partea Romaniei. „Am inteles ca exista aceasta dorinta de a avea egalitate de sanse si ca ar fi de preferat daca am merge cu un comisar femeie pentru ca am obtine un portofoliu mult mai important, dar trebuie sa urmarim indeaproape tot ceea ce se intampla in perioada urmatoare”, a spus Dancila.

Loading...

„Eu cred ca trebuie sa luptam pentru un portofoliu important, sa nu repetam greseala pe care am facut-o atunci cand am preluat presedintia rotativa si sa spunem: nu avem incredere ca vom obtine un portofoliu important. Eu cred ca trebuie sa facem toate demersurile si sa obtinem un portofoliu important. Cred ca pentru Romania un portofoliu precum Energia, Transporturile, Mediul ar insemna foarte mult si, daca ma uit acum pe noua configuratie a conducerii institutiilor europene, nu prea vad din Europa Centrala si Europa de Est. Cred ca ar fi un act de normalitate macar pentru Europa Centrala si Europa de Est sa avem portofolii mult mai puternice”, a spus Viorica Dancila, intr-un interviu difuzat, sambata, de Antena 3, citata de news.ro.

In context, Dancila a spus ca cei doi comisari europeni care au reprezentat Romania in mandatele anterioare, Dacian Ciolos si Corina Cretu, „nu au performat” in activitatea lor la Bruxelles.

Premierul Romaniei a precizat ca va incerca sa negocieze „tot ce e posibil pentru Romania” in ceea ce priveste functiile la nivelul institutiilor europene, adaugand ca modul in care Romania a gestionat presedintia Consiliului UE da tarii noastre „acest drept”.

„Sunt convinsa ca putem face performanta pe un portofoliu important la nivel european”, a spus Viorica Dancila.

In ceea ce priveste numele viitorului comisar european din partea Romaniei, seful Guvernului a spus ca nu s-a discutat inca.

„Nu am discutat despre un nume de comisar. Am inteles ca exista aceasta dorinta de a avea egalitate de sanse si ca ar fi de preferat daca am merge cu un comisar femeie pentru ca am obtine un portofoliu mult mai important, dar trebuie sa urmarim indeaproape tot ceea ce se intampla in perioada urmatoare”, a spus Dancila.

Aceasta a precizat ca isi doreste ca europarlamentarii romani, „indiferent de grupul politic, sa inteleaga ca ceea ce este important pentru tara trebuie sa-i uneasca”.

„Sper ca ura pe care o vedem in societatea romaneasca sa nu se transpuna aici, sa inteleaga ca nu trebuie sa mai trecem prin situatia prin care am trecut cand Romania era adusa in prim plan european prin aspecte negative”, a mai spus Viorica Dancila.