Viorica Dancila, apel la Klaus Iohannis: „Sa nu se ambitioneze sa refuze ministrii fara temei”

6

Romania are nevoie de un guvern functional”, spune premierul Viorica Dancila, care face un nou apel la presedintele Klaus Iohannis sa-i dea un raspuns privind propunerile de ministri interimari pentru Energie, Mediu si relatia cu Parlamentul.

Loading...

„Au trecut deja cateva zile. inca mai sper ca domnul Iohannis sa dezvolte capacitatea de a intelege ca blocarea Executivului nu ajuta guvernarea si stabilitatea tarii. Asa cum inca mai sper sa realizeze ca vendetele cu care ne-a obisnuit fac rau in primul rand oamenilor, si nu adversarilor dumnealui politici”, a scris Viorica Dancila pe Facebook.

„Romania are nevoie de un guvern functional. Fac asadar un apel catre domnul Iohannis sa nu se mai ambitioneze sa refuze ministrii fara temei, pentru ca un adevarat sef de stat nu isi exercita niciodata puterea in moduri distructive si contraproductive pentru tara lui”, a concluzionat premierul.

Premierul Viorica Dancila a transmis presedintelui Klaus Iohannis, la 27 august 2019, propunerile de ministri interimari la Energie – ministrul Economiei, Niculae Badalau, la Mediu – ministrul Apelor si Padurilor, Ioan Denes, si la Relatia cu Parlamentul – ministrul pentru Mediul de afaceri, antreprenoriat si comert, Radu Oprea.

Ministrii ALDE Gratiela Gavrilescu – Mediu, Viorel Ilie – Relatia cu Parlamentul si Anton Anton – Energie si-au depus demisia la Secretariatul General al Guvernului, la 27 august 2019, dupa ce ALDE a anuntat parasirea coalitiei de guvernare.

Totodata, la 26 august 2019, premierul Viorica Dancila a transmis presedintelui propunerile de noi ministri la Educatie (serban Valeca), Justitie (Dana Girbovan) si Interne (Mihai Fifor), precum si propunerile de vicepremier la parteneriate strategice (Ana Birchall) si pe probleme economice (Iulian Iancu).

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, miercuri, 28 august, ca nu accepta nicio propunere de remaniere a Guvernului.

″in primul rand, nu accept nicio propunere de remaniere din partea acestui guvern, nu doar pentru ca acest guvern si-a schimbat componenta politica, ci pentru ca propunerile sunt pur si simplu inacceptabile. Resping in integralitate remanierea propusa de premier”, a spus seful statului, la Palatul Cotroceni.