Victorie a Opozitiei in lupta pentru daramarea Guvernului! Motiunea de cenzura va fi votata joia viitoare!

2

Opozitia a reusit o victorie importanta impotriva PSD care incearca in continuare prin toate mijloacele sa blocheze votul la motiunea de cenzura. Partidele din Opozitie s-au unit si au respins, prin vot, calendarul stabilit de PSD prin care votul la motiune ar fi urmat sa fie dat sambata. Potrivit presedintelui Camerei Deputatilor, motiunea va fi citita maine si votata joia viitoare.

Loading...

„Matematic PSD nu are (majoritatea n.r.). in acest moment, matematic, PSD-ul nu are majoritate. Vom vedea daca Opozitia va avea voturile majoritare de 233 sa cada guvernul”, a declarat presedintele Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu, dupa ce calendarul a fost respins la votul din plen cu 194 voturi ‘contra’, fata de 181 ‘pentru’.

Trebuie precizat insa ca in sala au fost prezenti doar 379 de parlamentari din 465. Dintre absenti, 26 au fost de la PSD. Alti 3 social-democrati, desi prezenti, nu au votat. Cei trei sunt nimeni altii decat Paul Stanescu, liderul senatorilor PSD, Radu Preda si Viorel Arcas.

Anterior votului, lidera deputatilor PNL, Raluca Turcan, a cerut in sedinta plenurilor reunite modificarea programului de lucru pentru ca votul pe motiune sa fie programat luni. Cererea sa a fost refuzata de presedintele de sedinta, Florin Iordache. PSD a incercat din rasputeri sa impinga votul pentru motiune pentru weekend.