Victor Ponta si-a bagat partidul in faliment si a ramas si fara salariu si fara masina Tesla

122

Pro Romania ramane fara subventia lunara de la stat din cauza datoriilor neachitate. Astfel, si presedintele partidului, Victor Ponta, ca ramane fara salariul de la partid, anunta Europa Libera.

Din luna septembrie, conform datelor Autoritatii Electorale Permanente, Pro Romania nu mai poate face nici o cheltuiala din ce primeste de la bugetul de stat. In acest an, Pro Romania a beneficiat de o subventie de peste 3.2 milioane de lei (peste 640.000 de euro), datorita scorului inregistrat la alegerile locale.

Loading...

Din cauza datoriilor acumulate de Pro Romania, Autoritatea Electorala Permanenta a fost informata ca trebuie sa vireze suma catre un executor. Astfel, din luna septembrie, Pro Romania raporteaza la AEP ca nu mai are vreo cheltuiala pe vreun capitol.

„Este fara precedent. Este pentru prima data cand un partid pierde toata subventia acordata intr-o luna. Este vorba de executari silite”, au declarat surse din AEP.

Daca bugetul de salarii al Pro Romania era in august 2021 de 130.512 de lei, in luna septembrie la capitolul salarii apar zero lei. Situatia se repeta in luna octombrie, conform datelor AEP.

Printre cei care apareau ca incaseaza salariu de la Pro Romania, pana in luna august, se numara chiar presedintele partidului Victor Ponta. Fostul premier incasa un salariu lunar brut de 5.000 de euro.
Salarii de la partid primeau si apropiatii lui Victor Ponta, toti banii provenind de la bugetul de stat.

La inceputul anului 2021, Pro Romania a achizitionat un autoturism electric marca Tesla X, peste 500 cp, cu o valoare de peste 130.000 de euro. Masina a fost folosita de partid insa doar noua luni, deoarece a fost scoasa la vanzare in aceasta toamna pentru a acoperi datoriile.

Citeste integral pe site-ul Europa Libera.