Viceprimarul Dan Cristian Popescu si Asociatia Parinti Salvatori monteaza primul defibrilator din Bucuresti, la Primaria sectorului 2!

18

Luni, 9 decembrie, ora 15.00, va avea loc la sediul Primariei sector 2, din strada Chiristigiilor nr. 9-11 un eveniment in premiera pentru Capitala.

Loading...

Cu ajutorul Asociatiei Parinti Salvatori, Primaria sector 2 instaleaza primul defibrilator extern automat, in cadrul campaniei “Minuni cu bani marunti”, prin care Asociatia Parinti Salvatori si-a propus sa monteze 1.000 de defibrilatoare externe automate in toata tara.

Achizitionarea acestui defibrilator de ultima generatie a fost posibila datorita oamenilor minunati care sustin proiectul Parinti Salvatori prin trimiterea unui SMS cu valoare de 2 EUR, la numarul 8844, cu textul MINUNI.

Alte defibrilatoare au fost montate deja in Baia Mare, Pascani, Sighetu-Marmatiei si in statiunea de schi Borsa.

Conform Asociatiei care implementeaza acest proiect, aproximativ 70% din cazurile de stop cardio-respirator subit se petrec in afara mediului spitalicesc, singura sansa de salvare a vietii victimei fiind demararea de catre martori a manevrelor de resuscitare si defibrilare, pana la sosirea salvatorilor calificati.

Defibrilatoarele externe sunt complet automate, au o greutate de doar 3 kg si pot fi folosite cu usurinta inclusiv de persoanele fara pregatire de specialitate.

“Am raspuns imediat initiativei venite din partea Asociatiei Parinti Salvatori, cu atat mai mult cu cat in sectorul 2 suntem preocupati in mod special de educatie si sanatate. Sa stii sa salvezi o viata, sa poti fi parte din salvarea unui om este cel mai de pret dar pe care il putem primi. Am in vederea o campanie ampla pentru amplasarea acestor defibrilatoare in toate institutiile administratiei locale din sectorul 2.

Felicit din toata inima aceasta initiativa extraordinara a domnului Vasile Vlasin, fondatorul Parinti Salvatori si multumesc tuturor celor implicati in proiect pentru ca s-au gandit la noi si ne-au solicitat pentru montarea primului defibrilator extern automat din Bucuresti”, ne-a declarat viceprimarul Dan Cristian Popescu.