Vesti bune pentru turistii romani din Grecia. 100 de romani au reusit sa plece de pe Samothraki. Ce nave ajung joi pe insula

4

Turistii romani blocati pe insula greaca primesc in sfarsit, si vesti bune. Ministerul Afacerilor Externe a precizat joi ca un numar de 25 autovehicule si aproximativ 100 cetateni romani au fost transferati, pana la acest moment, pe partea continentala a Republicii Elene dinspre insula Samothraki, familiile cu copii si persoanele cu dizabilitati avand prioritate la imbarcare.

Loading...

„in cursul zilei de 14 august 2019 au fost efectuate sase curse de transfer dinspre insula Samothraki, dintre care doua exclusiv pentru autoturisme. Consulul general al Romaniei la Salonic aflat in portul Alexandroupoli din data de 14 august a asistat pe parcursul noptii la desfasurarea demersurilor de evacuare a cetatenilor romani dinspre insula Samothraki, fiind singurul diplomat strain prezent in port. Conform datelor estimative comunicate de diplomatul roman, precizam ca un numar de 25 autovehicule si aproximativ 100 cetateni romani au fost transferati, pana la acest moment, pe partea continentala a Republicii Elene, familiile cu copii si persoanele cu dizabilitati avand prioritate la imbarcare”, se arata intr-un comunicat de presa remis de MAE.

Potrivit sursei citate, navele de transport isi vor continua programul de functionare, iar conform unui grafic estimativ comunicat de autoritatile locale, Nava Zephiros, pentru pasageri, are plecare estimata la ora 11,00, iar nava Andrus Jet – pentru pasageri si autoturisme si nava Anax – pentru autoturisme vor continua sa circule si joi, orele de plecare urmand a fi comunicate pe parcursul zilei.

“Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada Romaniei la Atena si Consulatul General al Romaniei la Salonic, monitorizeaza in continuare situatia, mentine legatura atat cu autoritatile locale competente, cat si cu cetatenii romani ramasi pe insula si continua demersurile pe langa autoritatile elene in vederea evacuarii tuturor cetatenilor romani din zona”, se mai arata in comunicat.