Veste buna. Tratamentul lui Donald Trump este in teste la Institutul „Matei Bals”

17

„Cocktail-ul” de anticorpi cu care a fost tratat Donald Trump, dupa infectarea cu COVID, poate fi folosit de azi si in Romania. Studiul clinic a inceput acum doua luni, dar medicamentul nu a putut fi folosit la noi din cauza birocratiei. Agentia Nationala a Medicamentului a aprobat tratamentul marti.

Medicul Adrian Marinescu a declarat la matinalul Digi FM ca Institutul Matei Bals din Capitala este singurul din Europa care participa la studiul privind acest tratament.

Loading...

Medicii de la „Matei Bals” vor intreba pacientii care se incadreaza in studiu daca sunt de acord sa primeasca tratamentul.

„Noi, la Institutul Matei Bals, avem incepand de ieri, exact cocktailul de anticorpi pe care l-a folosit si presedintele american. Este la nivel de studiu. si acolo era vorba despre un tratament experimental, nu este un medicament validat clinic. Vorbind de un studiu, este vorba despre persoane care se inroleaza in acest studiu, voluntari. in momentul asta sunt 1200 de voluntari. Institutul Matei Bals este singurul spital din Europa care participa la acest studiu, cu cocktailul de anticorpi”, a precizat Adrian Marinescu.

Tratamentul revoluţionar trateaza cauza bolii şi ar putea fi autorizat in curand de autoritatile americane. Potrivit medicului Adrian Marinescu, medicamentul poate fi folosit inclusiv in cazurile medii si severe de COVID, transmite Digi24.