Veste buna pentru parinti: Alocatiile de stat pentru copii vor creste anual!

8

Alocatiile de stat pentru copii vor fi indexate anual, in raport cu indicele de inflatie, incepand din 2020, a anuntat ministrul Muncii, Marius Budai.

Loading...

El sustine ca masura se va aplica incepand cu 1 ianuarie 2020, cheltuielile aferente majorarii alocatiilor urmand sa fie incluse in bugetul pe anul viitor.

„Saptamana asta, in Comisia de munca am fost prezent la o dezbatere si am aprobat ca alocatiile pentru copii sa fie indexate anual cu rata inflatiei, pana facem alte masuri de majorare”, a afirmat Budai, potrivit Agerpres.

Comisia de munca a Camerei Deputatilor a votat in unanimitate proiectul initiat de secretarul general al PNL, Robert Sighiartau, pentru indexarea alocatiilor de stat pentru copii cu rata inflatiei.

„Inca o victorie de etapa pentru copiii Romaniei. Am reusit si indexarea alocatiilor pentru copii.

Comisia de munca a Camerei Deputatilor a votat in unanimitate propunerea mea legislativa de indexare a alocatiilor de stat pentru copii cu rata inflatiei.

E un pas bun. Presiunea publica si solidaritatea dau rezultate.

Asadar, mergem mai departe! Alocatiile pe care am reusit sa le majoram trebuie protejate de scumpirile generate de guvernarile socialiste. #ViatapentruRomania #RomaniaNormala #PNL”, scrie deputatul pe pagina sa de Facebook.

De la 1 aprilie, alocatia este de 300 de lei pentru copiii cu varsta de pana la 2 ani sau pana la 3 ani in cazul copiilor cu dizabilitati, 150 de lei pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 2 si 18 ani, precum si pentru tinerii care au implinit varsta de 18 ani si urmeaza cursurile invatamantului liceal sau profesional, pana la terminarea acestor cursuri. De asemenea, alocatia este de 300 de lei si pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 3 si 18 ani in cazul celor cu dizabilitati.