Veste buna. Ministrul Economiei anunta ca elevii si profesorii care merg la scoala in luna iunie vor avea asigurate masti!

Elevii si profesorii care merg la scoala in luna iunie, pentru pregatirea examenelor la clasele a VIII-a si XII-a, vor avea asigurate masti, a anuntat Virgil Popescu, ministrul Economiei, la Digi24. De asemenea, el spune ca persoanele vulnerabile si fara posibilitati materiale vor primi masti gratis, in vreme ce salariatilor ar trebui sa le fie asigurate de angajator, ca echipament de protectie.

“Ministerul Educatiei va asigura stoc de masti pentru elevii si profesorii care vor merge la scoala in luna iunie“, a declarat miercuri Virgil Popescu, ministrul Economiei, la Digi24.

Loading...

El a mai adaugat ca persoanele aflate in categoriile vulnerabile la coronavirus, fara posibilitati materiale, vor primi masti gratis.

“Ministerul Muncii pregateste un act normativ prin care sa se asigure gratuit masti pentru persoanele vulnerabile, fara posibilitati materiale – 30 de masti pe luna“, a mai spus ministrul Economiei.

in privinta mastilor care trebuie purtate in spatii inchise, la locul de munca, Virgil Popescu a declarat ca acestea ar trebui asigurate de angajator, ca echipament de protectie.

“Cred ca este responsabilitatea companiilor sa asigure masti pentru angajati, este echipament de protectie“, considera ministrul Economiei.

In privinta stocurilor de masti, ministrul a aratat ca in tara exista 23 de producatori de masti, dar nu toti lucreaza inca la capacitate maxima. El spune ca fabricile din Romania au posibilitatea sa produca 20 de milioane de masti in luna mai, iar restul sa fie asigurat din importuri. Peste doua-trei luni, dupa ce fabricile isi vor instala toata tehnologia necesara, productia interna se va stabiliza, a mai precizat Virgil Popescu.