Valeriu Gheorghita s-a vaccinat impotriva coronavirusului: „Astazi stiinta a triumfat, stiinta este alaturi de noi”

55

Colonel medic dr. Valeriu Gheorghita, coordonatorul campaniei nationale de vaccinare si medic primar boli infectioase la Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central „Carol Davila”, s-a vaccinat marti impotriva COVID-19, el declarand ca stiinta a triumfat, este alaturi de noi, este alaturi de oameni si ne-a oferit printr-un efort fara precedent al tuturor cercetatorilor la cel mai inalt nivel aparitia intr-un timp cat se poate de scurt a unui vaccin care indeplineste toate standardele de siguranta si de eficacitate.

Valeriu Gheorghita a afirmat ca sosirea acestui vaccin a fost un moment asteptat de multe luni de sistemul medical. “Este un moment pe care l-am asteptat de atatea luni alaturi de colegii nostri din sistemul medical si anume sosirea si aparitia unui vaccin care sa indeplineasca toate criteriile de siguranta, de calitate si de eficacitate. Astazi stiinta a triumfat, stiinta este alaturi de noi, stiinta este alaturi de oameni si ne-a oferit printr-un efort fara precedent al tuturor cercetatorilor la cel mai inalt nivel aparitia intr-un timp cat se poate de scurt a unui vaccin care indeplineste toate standardele de siguranta si de eficacitate.”, a declarat Valeriu Gheorghita, citat de news.ro.

Loading...

El a precizat ca doreste ca in perioada urmatoare vaccinul anti-Covid-19 sa ajunga la cei care au cea mai mare nevoie de acesta.

“Sunt onorat si in acelasi timp sunt mandru ca impreuna cu colegii mei de la nivelul Comitetului National de Coordonare a activitatilor privind vaccinarea impotriva Covid-19 ne ocupam de organizarea campaniei de vaccinare impotriva Covid-19 la nivel national. Ne preocupa in mod deosebit asigurarea unui mediu favorabil vaccinarii in conditii de siguranta pentru fiecare persoana in parte care doreste sa se vaccineze. In imediata perioada ne dorim ca toate vaccinurile sa fie distribuite celor care au cea mai mare nevoie de acest tip de vaccin pentru ca vaccinarea impotriva Covid-19 reprezinta masura corecta medicala, sigura si eficienta si rapida prin care noi putem impreuna si doar impreuna sa revenim la normalitate”, a mai transmis coordonatorul strategiei national de vaccinare.

El a mentionat ca este timpul sa fie reduse consecintele negative ale pandemiei, sa fie limitate pierderile de vieti omenesti.

“Cred ca a fost o perioada foarte lunga in care am asistat aproape neputinciosi la derularea evenimentelor negative din aceasta pandemie, cred ca este timpul sa reducem consecintele negative ale acestei pandemii, sa limitam pierderile de vieti omenesti, sa limitam tragediile familiale, sa limitam tot ce ne-a afectat in aceasta perioada. Suntem dupa atatea luni de pandemie, suntem miscati de sentimente de oboseala, de ezitare, de neincredere. Toate aceste sentimente sunt firesti, suntem oameni cu toti, dar sunt increzator ca impreuna si numai impreuna putem risipi acest virus al neincrederii si putem impreuna cu toti colegii din sistemul medical si cu cetatenii acestei tari sa facem front comun, sa fim solidari, sa ne protejam, familia, prietenii, colegii si tara”, a mai declarat Valeriu Gheorghita.

Medicul s-a vaccinat la ora 9.00, la Centrul de vaccinare pentru COVID-19 amenajat in cadrul Ambulatoriului Integrat al Spitalului Universitar de Urgenta Militar Central „Carol Davila” Bucuresti.

De luni, a inceput activitatea de vaccinare in 90% dintre cele 370 de centre de vaccinare din Romana, conform estimarilor urmand sa se ajunga la 20.000 de persoane vaccinate pe zi.

Vicepresedintele Comitetului national privind vaccinarea impotriva COVID-19, Andrei Baciu, a afirmat ca, in curand, Romania va ajunge la un ritm de vaccinare anti-COVID-19 de 20.000 de persoane pe zi, el subliniind ca numarul va creste pe masura ce alte vaccinuri vor primi autorizatia si pe masura ce producatorii acestora le vor pune pe piata. Baciu a anuntat ca autoritatile asteapta 600.000 de doze de vaccin in luna ianuarie si doresc incheierea primei etape de vaccinare in aceasta luna.

Andrei Baciu a fost intrebat, luni seara, la B 1 TV, cand se va ajunge la 20.000 de persoane vaccinate zilnic, cifra pe care a avansat-o coordonatorul campaniei nationale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghita, si a declarat: ”O sa ajungem cat mai curand. Este o chestiune de intrare in dispozitiv, sa spun asa, a tuturor centrelor de vaccinare. Pentru aceasta prima etapa, s-a mers pe centre de vaccinare care sa fie in interiorul spitalelor pentru ca vaccinam personalul medical si e absolut normal sa se vaccineze la locul de munca. Fiind un gest medical, era impropriu ca personalul unui spital sa il duci la un centru exterior respectivului spital si sa vaccinezi populatia acolo”.

Baciu a precizat ca toate cele 370 de centre de vaccinare dedicate celor care se vor imuniza in prima etapa „vor intra in dispozitiv” in cursul acestei saptamani, iar pana la finalul lunii ianuarie autoritatile asteapta alte 600.000 de doze de vaccin.