Unul dintre cei mai mari baschetbalisti ai Romaniei a murit din cauza COVID-19

56

Fostul mare baschetbalist Anton Netolitzchi a incetat din viata, la varsta de 63 de ani, din cauza coronavirusului, au anuntat, miercuri, CSA Steaua si Federatia Romana de Baschet. „Federatia Romana de Baschet anunta cu multa tristete si profund regret trecerea in nefiinta a fostului mare international Anton Netolitzchi.

In varsta de numai 63 de ani, cel mai titrat jucator al CSA Steaua Bucuresti s-a stins din viata, astazi, la sectia ATI a Spitalului Colentina, dupa o lunga si grea suferinta cauzata de virusul Sars-Cov-2, la numai patru luni de la decesul fratelui sau Valerian Netolitzchi!”, este anuntul FR Baschet.

Loading...

Anton Netolitzchi a fost unul dintre cei mai importanti jucatori din istoria baschetului romanesc. A inceput sa practice acest sport la varsta de 10 ani, iar in 1977 a ajuns la Steaua Bucuresti, singura echipa pentru care a evoluat in toata cariera, pana in 1993.

Nascut la 6 martie 1958, Anton Netolitzchi a avut 130 de selectii in nationala de baschet a Romaniei. A cucerit 11 titluri de campoin national cu echipa Steaua Bucuresti, primul in 1978, ultimul in 1991, iar in 1993 a castigat si Cupa Romaniei. A participat cu echipa nationala de seniori la 4 editii ale Campionatelor Europene si ale Cupei Balcanice inter-tari. Dupa retragere, a fost antrenor in cadrul sectiei de baschet, a echipei ros-albastre, atat la seniori, cat si la tineret, ocupand aceasta functie pana la inceputul anilor 2000.