Un medic celebru a rabufnit la adresa acordului intre MAI si BOR: „Virusului nu-i pasa de icoana, de nimic”

16

Medicul cardiolog Vasi Radulescu are o reactie de revolta fata de decizia lui Marcel Vela de a relaxa masurile de restrictie in perioada Pastelui astfel incat sa poata fi „distribuita Lumina”.

„Oamenii au nevoie de lumina, din lumanare in lumanare. Lumina sfanta, aparuta prin miracol. Nu avem voie sa cautam cum apare ea. Crede si nu cerceta. O fi o frauda acolo? Nu, e lucrarea lui dumnezeu, totul e miracol. Si oamenii trebuie sa ia direct din lumina asta, iesind putin la portita, unde va veni cineva sa le-o aduca. Sa nu carecumva sa pervertim religia. Sa nu aprindem singuri o lumanare sau o candela, in casa, in liniste, in siguranta, gandindu-ne cum sa stam in lumina cea mai mare parte din viata noastra, facand fapte bune, fiind empatici, smeriti, iubindu-i pe ceilalti. Nu, luam lumina sfanta, e fix ceea ce conteaza.

Loading...

O lumina care, potrivit stiintei care chiar ne apara acum de virus, nu apare singura prin manevra divina, ca nu prea are cum. Dar oamenii asta cred si nu te pui cu crezul lor. Tot ei zic ca pupatul icoanei nu are cum sa duca la boli, nici impartasania, nici statul unul langa altul in biserica. Chit ca virusologia ne zice cu totul altceva si virusului nu-i pasa nici de icoana, nici de dumnezeu, nici de nimic”, a scris medicul pe Facebook.

„Astazi am semnat alaturi de Preafericitul patriarh Daniel un acord de sprijin (…) pentru distribuirea Sfintei Lumini”, a spus marti ministrul Marcel Vela, intr-o declaratie la sediul MAI.

Klaus Iohannis a respins categoric acordul si a cerut romanilor respectarea masurilor de izolare la domiciliu.