Un medic a rabufnit pe Facebook, dupa moartea unui cardiolog din Sibiu, care facea garzi la Spitalul de Urgente: „Cati vreti sa se mai alinieze convoiului mortuar?”

38

Numarul medicilor care mor de epuizeala este intr-o crestere alarmanta. Un cardiolog din Sibiu in varsta de 54 de ani, care facea garzi la Serviciul Judetean de Urgente, a murit in timpul unei excursii. ”Cati vreti sa se mai alinieze convoiului mortuar?”, intreaba un coleg al medicului guvernantii.

Loading...

„inca o veste trista acopera corpul medical, la nici o saptamana de cand un medic a decedat. Astazi, dr. Catalin Balan, cardiolog in Sibiu, a plecat langa cei 45 de medici morti in garzi sau dupa. Condoleante familiei! Stimati guvernanti, uitati-va in jur si incercati sa vedeti efectele tergiversarii, nepasarii, indolentei de care dati dovada cand e vorba de medici. Cati vreti sa se mai alinieze convoiului mortuar? Initiativa privind garzile de a fi trecute la vechime poate salva sute de vieti, atat ale medicilor, dar si ale pacientilor. Nu lasati timpul sa treaca daca vreti sa mai aveti un corp medical de elita”, scrie pe Facebook un coleg al medicului din Sibiu.

Medicul primar dr. Livia Davidescu, care a postat anul trecut o lista cu peste 40 de medici care au murit in timpul garzilor, cerand autoritatilor ca garzile sa fie recunoscute ca vechime in munca, scrie ca medicul din Sibiu avea 54 de ani si facea garzi la Serviciul Judetean de Urgente Sibiu.

„A murit astazi, pe neasteptate, cazand brusc, intr-o excursie. Nu vi se pare nimic neobisnuit, domnilor decidenti? Nu va suna niciun clopotel al ratiunii cand cititi aceste randuri?”, scrie Livia Davidescu, adaugand ca este al doilea medic care facea garzi mort in ultimele 8 zile.

„Nu pot sa nu ma gandesc la faptul ca sotul meu este si el cardiolog, are tot 54 de ani si face garzi! Sa ma astept la tot ce poate fi mai rau? Pentru ca face minim 4 garzi pe luna ca sa asigure continuitatea? Pentru ca exisat vid legislativ pe care de 8 luni incoace ne rugam sa il umple cumva Parlamentul? Domnule ministru al Muncii, ati spus sa asteptam 2 saptamani ca sa gasiti o solutie! in mod normal, termenul este unul rezonabil. Doar ca pentru noi, cei ce facem garzi, timpul are o cu totul alta dimensiune, din pacate..cea a mortii!”, adauga medicul.

Cu peste o saptamana in urma, tot medicul primar dr. Livia Davidescu, din Craiova, anunta ca lista medicilor decedati in garda se prelungeste cu inca un nume, dupa ce doctorul stefan Quai din Bihor a murit in timpul garzii.