Un fost ministru afgan a ajuns livrator de mancare pe bicicleta in Germania: „Sper ca si alti politicieni sa urmeze aceeasi cale, lucrand cu publicul in loc sa se ascunda”

36

Sayed Sadaat, fost ministru al Comunicatiilor in guvernul afgan, inainte de a se muta in Germania in septembrie anul trecut, este acum curier in orasul Leipzig din estul tarii, anunta The Telegraph.

El a declarat ca unii din tara l-au criticat pentru ca a acceptat un astfel de loc de munca dupa ce a servit in guvern timp de doi ani, parasind functia in 2018. Dar pentru el, acum, un loc de munca este un loc de munca. „Nu am de ce sa ma simt vinovat”, a declarat barbatul de 49 de ani, in uniforma sa portocalie, in picioare langa bicicleta sa.

Loading...

„Sper ca si alti politicieni sa urmeze aceeasi cale, lucrand cu publicul in loc sa se ascunda”, a subliniat fostul ministru.

Povestea sa a capatat o importanta deosebita odata cu haosul care se desfasoara in Afganistan dupa preluarea puterii de catre talibani. Familia si prietenii sai doresc, de asemenea, sa plece – sperand sa se alature miilor de oameni care se afla in zborurile de evacuare sau care incearca sa gaseasca alte rute de iesire.

Dar, chiar si cu trecutul sau, Sadaat s-a luptat sa gaseasca un loc de munca in Germania care sa corespunda experientei sale. Cu diplome in IT si telecomunicatii, Sadaat a sperat sa gaseasca un loc de munca intr-un domeniu conex. Dar, nestiind limba germana, sansele sale erau mici. „Limba este cea mai importanta parte”, a spus el.

In fiecare zi, el face patru ore de germana la o scoala de limbi straine inainte de a incepe o tura de sase ore seara, livrand mese pentru Lieferando, unde a inceput in aceasta vara. „Primele zile au fost incitante, dar dificile”, a spus el, descriind provocarea de a invata sa mearga cu bicicleta in traficul din oras. „Cu cat iesi mai mult si cu cat vezi mai multi oameni, cu atat inveti mai mult”, a spus el.