Un elicopter Black Hawk american a aterizat fortat in piata Charles de Gaulle. Zborurile de Ziua Aviatiei au fost anulate

17

Un elicopter apartinand Armatei americane a trebuit să aterizeze fortat în nordul Bucurestiului, în Piata Charles de Gaulle, chiar pe sosea, unde a doborat stalpi de iluminat.

Au fost anulate zborurile de Ziua Aviatiei, după incidentul de joi, cand un elicopter militar a aterizat fortat în Piata Charles de Gaulle, a transmis Constantin Spînu, seful Directiei Informare si Relatii Publice din cadrul Ministerului Apărării Nationale.

Loading...

Ordinul a fost dat de generalul maior Viorel Pană, seful Statului Major al Fortelor Aeriene din Romania, iar anuntul a fost făcut de generalul de brigadă Constantin Spînu. Potrivit acestuia, nu vor mai fi survolări ale aeronavelor de Ziua Aviatiei.

Ceremonia se va tine prin depunere de coroane de flori de la Monumentul Aviatorilor.

Avionul militar care a aterizat fortat va fi luat pe un trailler si va fi dus la Baza Mihai Kogălniceanu, unde va fi expertizat, potrivit Mediafax.

La ceremonia de pe 20 iulie urma să participe si presedintele Klaus Iohannis.

Totodată, si Ambasada SUA a transmis că lucrează cu autoritătile romane pentru rezolvarea situatiei.

“Ambasada SUA a luat cunostintă de incident si urmăreste îndeaproape evolutiile. Întelegem că nu au existat răniti. Lucrăm alături de partenerii nostri romani pentru rezolvarea situatiei si vom furniza informatii actualizate pe măsură ce vor deveni disponibile”, arată un comunicat al biroului de presă.

Militarii americani si politistii romani fac verificări la fata locului. Se va forma o comisie de specialisti la nivelul armatei americane pentru a stabili care a fost exact cauza.

Elcopterul Black Hawk este o aeronavă folosită de foarte multi ani de armata SUA. Pilotii americani se bazează foarte mult pe acest tip de aeronavă.