Un barbat a amenintat la 112 ca va folosi arma „ca sa faca dreptate” daca politistul care a accidentat mortal o fata nu va fi arestat

14

Un bărbat a sunat duminică seară, 16 ianuarie, la numărul de urgență 112 să anunțe că va folosi arma de foc, dacă polițistul care a provocat accidentul din sectorul 1 al Capitalei, în urma căruia o fetiță de 11 ani a murit, nu va fi arestat, a anunțat luni dimineață Poliția Capitalei.

În urma apelului, polițiștii s-au sesizat din oficiu și fac cercetări pentru a-l identifica pe bărbat. „În seara de 16 ianuarie 2022, prin apel 112, un bărbat a anunțat că dacă nu va fi arestat polițistul implicat în accidentul rutier, va face el dreptate, menționând că va folosi armă de foc.

Loading...

Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București – Poliția Sectorului 6 s-a sesizat din oficiu și efectuează verificări în vederea identificării persoanei, urmând a fi dispuse măsuri legale”, a transmis Poliția Capitalei, în comunicat. Polițistul vizat de amenințare a accidentat joi două fetițe de 11 ani care traversau regulamentar strada în sectorul 1 al Capitalei.

În urma impactului, o copilă a murit, iar cealaltă a fost transportată la spital. Vineri, polițistul a fost audiat de procurori, iar ulterior s-a stabilit că agentul nu se afla în misiune la momentul accidentului și circula cu viteză mare, cu semnalele luminoase aprinse, dar nu și cu cele sonore. Agentul este acuzat de ucidere din culpă și a fost pus sub control judiciar pentru 60 zile.

Sursa: Libertatea