Ultima lovitura a mafiei imobiliare din Constanta: A batut palma cu primarul Fagadau! Rechinii imobiliari isi fac asociatie ca sa-si protejeze interesele!

94

Rechizitoriul din dosarul retrocedarilor ilegale este primul document care a aratat nivelul jafului coordonat de fostul primar Radu Mazare, cu complicitatea aparatului din Primaria Constanta. inalta Curte de Casatie si Justitie a repus in situatia anterioara, adica a adus inapoi in proprietatea primariei, mai bine de 100 de hectare de teren din Municipiul Constanta, retrocedat ilegal de echipa Mazare.

Sentinta definitiva prin care si Radu Mazare a ajuns sa fie condamnat la 9 ani de inchisoare a trimis dupa gratii aproape toata echipa lui, cu exceptia actualului primar, Decebal Fagadau. Revenind la terenurile ce trebuie aduse inapoi in proprietatea primariei, sunt inca discutii in interiorul institutiei. Primarul gaseste greu solutia juridica de reglementare a regimului acestor terenuri. O parte din aceste terenuri au avut sechestru pus de DNA inca din anul 2008, cand a fost trimis in judecata dosarul si de aceea nu s-a putut construi nimic pe ele si nici nu au fost revandute. Acestea sunt libere de sarcini. Este vorba de 29 de terenuri, situate in Constanta si statiunea Mamaia. Multe din loturile retrocedate de Primaria Constanta au ajuns in posesia interpusilor lui Radu Mazare, cum ar fi Georgica Giurgiucanu, Barbu Parscheva, sotii Puscasi si multi altii.

Loading...

Aceste terenuri care au fost parcari sau spatii verzi au fost vandute si revandute de „sagetile” lui Mazare. Multi dintre actualii proprietari au construit blocuri de locuinte, pe care le-au vandut unor cumparatori de buna credinta. Dar multi dintre acesti asa zisi dezvoltatori nu au respectat legea. Au facut blocuri fara locuri de parcare, fara sa respecte regimul de insorire sau de ocupare al terenului pe care au construit.

Asociatia Constanta Altfel a atacat PUZ-urile sau autorizatiile de construire emise de primaria lui Mazare si Fagadau, pentru a incerca sa descurajeze construirea in parcari sau pe spatiu verde. Cu toate acestea, asaltul asupra spatiilor verzi continua, sunt PUZ-uri aprobate cu ani in urma care permit emiterea unor autorizatii de construire pe terenurile retrocedate. Cei care au apucat sa construiasca, au facut-o numai in avantajul lor. De exemplu, la un bloc cu zece etaje, construirea unei parcari subterane inseamna micsorarea profitului cu cel putin 20%. Asa ca dezvoltatorii, incurajati de atitudinea permisiva a celor din Primarie, au construit incalcand reguli elementare de urbanism.

Citeste mai mult pe dezvaluiri.ro