UDMR nu lasa Ministerul Dezvoltarii. Kelemen Hunor: „Nu vom sta noi cu pantalonii dati jos pana la genunchi”

33

UDMR nu poate sa fie element de decor intr-un viitor guvern, a afirmat vineri presedintele Uniunii, Kelemen Hunor, la finalul unei noi runde de negocieri pe tema constituirii unei noi majoritati de guvernare.

Intrebat, la Palatul Parlamentului, daca UDMR mai ramane la guvernare, in cazul in care va ramane fara unul din cele trei portofolii, mai ales Dezvoltarea, Kelemen Hunor a aratat ca „orice este posibil”, mai putin ca UDMR sa fie un element de decor intr-un viitor cabinet.

Loading...

„Orice este posibil, in aceasta situatie. Un singur lucru nu este posibil si nu va fi posibil – UDMR sa fie element de decor intr-un guvern. Acest lucru nu este posibil, sa stam noi, cu pantalonii dati jos pana la genunchi, si asteptand postasul zambind in fiecare luna. Acest lucru nu este posibil, orice altceva este posibil”, a sustinut Kelemen.

El a adaugat ca UDMR nu este „sabotat” de nimeni si a fost „extrem de corect”, pe tot parcursul negocierilor pentru formarea unei noi majoritati.

„Nu suntem sabotati de nimeni. Noi am fost extrem de corecti (…) in aceasta perioada. Sigur, fiecare face greseli, probabil si noi am facut greseli. In acest moment trebuie sa depasim faza negocierilor cu prim-ministrul si cu ministrii, portofoliile. (…) Deocamdata suntem departe de a finaliza discutiile. Guvern vom avea. Deci va dati seama ca fara noi se poate face majoritate. Nu este o chestiune aritmetica, este una politica. Vom avea guvern saptamana viitoare”, a precizat vicepremierul interimar.

Acesta a afirmat ca UDMR nu renunta la Ministerul Dezvoltarii.
Liderul Uniunii a amintit ca a fost un moment cand UDMR a avut o propunere de premier, dar „a facut pasul inapoi” si „nu a cerut sprijinul nimanui”.

„Avem o discutie in patru – pentru ca vorbim si de grupul minoritatilor nationale, si in acest moment ne sprijinim reciproc. (…) Eu cred ca in acest moment nu trebuie sa facem alte calcule, decat cele existente. Uniunea poate sa ramana cu portofoliile actuale si restul se poate imparti cum doresc colegii mei. Eu nu vreau sa iau nimic de la nimeni, nu am pretentii. Am renuntat, daca mergem pe ideea de rotatie, sa dam noi 5-6 luni un prim-ministru, am renuntat, nu vreau sa intru acum in detalii, am acceptat anumite situatii. Discutam si vedem cu se va inchide”, a precizat Kelemen Hunor.

Presedintele UDMR a declarat ca acordul politic a fost finalizat, si a exprimat speranta ca saptamana viitoare noul guvern va fi votat de Parlament.

„Am avansat si legat de programul de guvernare, pe partea sociala, sigur si acum este de discutat sprijinirea familiilor si problemele pe termen lung, problemele legate de demografia si situatia demografica a tarii. Dar in rest ne-am inteles. Acordul politic este finalizat, mai trebuie completat cu prim-ministrul, cu ministrii, cu portofolii, dar in rest am reusit sa finalizam. In principiu, se poate astepta la un vot in Parlament saptamana viitoare, joi, in cazul in care lucrurile vor fi finalizate pana luni dimineata. (…) Pe SIIJ ne-am inteles, au mers sa faca un text impreuna colegii nostri cu cei de la PNL si PSD”, a punctat Kelemen Hunor, conform Aktual24.