Tupeu fara limite! Spaga de jumatate de milion de euro, negociata in biroul unui ministru important

23

Afaceri de zeci de milioane de euro si spagi de cel putin 500.000 de euro. Despre asta discuta ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, in biroul sau, dupa cum o demonstreaza o inregistrare prezentata de jurnalistul B1 TV Silviu Manastire, in emisiunea „Dosar de politician”.

Loading...

In aprilie 2017, Iosif Szentes, director CFR Calatori la acea vreme, a fost chemat de ministrul Razvan Cuc in birou. Szentes ii spune lui Cuc faptul ca se fac presiuni mari pentru indepartarea sa din functie si ca persoana care trebuia sa-i ia locul, Valentin Dorobantu, e un personaj controversat, implicat in mai multe scandaluri, cu probleme de integritate si un apropiat de Grupul Feroviar Roman (GFR), controlat de Gruia Stoica.

Razvan Cuc ii raspunde ca nu are ce face, pentru ca decizia fusese deja luata, si poate doar sa-i ofere alte functii. Szentes ii mai spune ministrului ca i s-a oferit spaga 500.000 de euro sa rezolve o licitatie si daca nu ia banii, o sa se dea niste bani cuiva numai sa se rezolve problema.

Peste cateva luni, cand Razvan Cuc nu mai era la Ministerul Transporturilor, Iosif Szentes chiar a fost schimbat prin ordin de ministru. Dupa ce a revenit in Guvern, Razvan Cuc a avut grija sa-l numeasca in functia de director CFR Calatori fix pe Valentin Dorobantu, cel despre care se spune in inregistrare ca face presiuni cu bani sa ia functia.

„Mai era o a treia persoana in birou. El s-a cerut sa vina la mine, pentru ca Consiliul de Administratie voia sa-l schimbe din functie. Cand am venit in minister, am gasit niste nereguli la CFR, dupa un control. I-am spus ca ar fi bine sa se concentreze pe reparatia de vagoane, nu pe cumpararea de tablete. Am spus ca nu e vocea mea? Szentes nu a fost schimbat in mandatul meu, ci in timpul unui alt ministru, de catre Consiliul de Administratie. O sa-i fac o plangere penala domnului Szentes. Eu i-am spus ca nu eu iau decizia, ci Consiliul de Administratie. Modul asta de a pune presiune… in mai multe certuri a facut afirmatii legate de aceste inregistrari, cand voia sa se intoarca la CFR. E foarte bine ca au aparut aceste inregistrari, ca sa clarificam lucrurile. L-am auzit cand spune chiar el ca vreau sa fac multe lucruri si ca sunt curat”, a declarat Razvan Cuc, pentru B1 TV.

intrebat de ce nu s-a dus la DNA, de vreme ce a auzit chiar in biroul sau despre spagi de 500.000 de euro, ministrul a raspuns: „De ce sa ma duc la DNA a venit cineva sa-mi dea ceva? De ce nu s-a dus domul Szentes?”

Razvan Cuc a mai precizat ca a treia persoana prezenta la discutii era un consilier de-al sau.