Tupeu fara limite de la fostul ministru „Ciordache”: „Liniste putin si aveti de invatat! Nu vom permite ca motiunea sa treaca. Am fost fruntasi la cresterea economica in Europa”

10

Fostul ministru al Justitiei, Florin Iordache, cunoscut ca „Ciordache” a luat primul cuvantul in apararea Guvernului Dancila in timpul dezbaterii motiunii de cenzura. „Liniste putin si aveti de invatat”, a spus Iordache de la tribuna Parlamentului cand parlamentarii Opozitiei au protestat fata de declaratiile sale.

Loading...

„Cuvantul care descrie cel mai bine aceasta motiune este „ipocriei”. Este ipocrit sa acuzati gvernul ca nu a anticipat prezenta la vot. Este multa ipocrizie sa mimati grja fata de romanii din diaspora, desi ati profitat din plin organizand referendumul in aceeasi zi cu europarlamentarele, afectand procesul de votare.

Ati dorit ca la aceste alegeri sa se virbeasca despre justitie, si nu despre Europa. Nu aveti nicio declaratie politica neinsotita de o plangere penala. Cum pretindeti ca vreti binele magistratilor cand doriti sa desfiintati Sectia de investigare a infractiunilor magistratilor? De ce sectia va convenea cand era la DNA, dar va deranjeaza acum ca e independenta. Putin va pasa cand procurorii fac abuzuri impotriva cetatenilor. Invocati apararea justitiei cand atacati PSD insa nu spuneti nimic despre protocoalele secrete. Am fost fruntasi la cresterea economica in Europa. Nu vom permite ca motiunea sa treaca”, a spus Iordache, conform Aktual24.

Motiunea de cenzura ”Guvernul Dancila trebuie demis! Fara OUG-uri, fara parole de acces si fara cozi la vot” a fost respinsa, marti, de Parlament.

Au fost inregistrate 200 de voturi favorabile, 7 impotriva si 3 abtineri, fiind necesare 233 de voturi favorabile pentru ca motiunea sa fi fost adoptata.

„Motiunea de cenzura nu a intrunit voturile necesare pentru a fi adoptata”, a precizat presedintele Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu.