Tratamentul lui IPS Pimen a iesit la iveala. Surse: A primit trei doze de plasma hiperimuna de la donatori vindecati!

5

IPS Pimen a primit trei doze de plasma hiperimuna prelevata de la donatori vindecati de COVID-19, au afirmat, marti, pentru Mediafax, surse medicale din cadrul Institutului Matei Bals din Capitala, informeaza Mediafax.

Plasma hiperimuna prelevata de la persoane care s-au vindecat de coronavirus reprezinta cel mai nou tratament folosit de medicii de la Institut in paralel cu o schema de medicamente diferite, in speranta ca starea sa de sanatate se va ameliora.

Loading...

IPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei si Radautilor este in stare grava, pe sectia de ATI a Institutului. El a fost intubat in seara zilei de 1 mai, dupa ce a suferit complicatii pulmonare.

In afara de tratamentul cu plasma, iPS Pimen mai primeste, alaturi de alte medicamente si Remsedivir, un medicament care a dat rezultate foarte bune in urma unuor studii clinice facute pe pacienti din SUA.

iPS Pimen a fost adus de la Suceava la Bucuresti pe data de 20 aprilie cu un elicopter MI8, alaturi de un pacient de 47 de ani aflat la acea data in stare grava. Medicii SMURD Iasi au spus la acea vreme ca a fost o misiune de noapte deosebita, facuta in sprijinul pacientilor aflati in stare grava.

Marti, unul dintre cei trei pacienti internati in sectia de ATI a unitatii sanitare, pacienti care au primit zilele trecute plasma hiperimuna, a fost extubat. Starea celor trei este stabila, dar inca sunt foarte fragili pentru ca au mai multe dezechilibre in organism puse pe seama bolii. Medicii vor putea spune cu exactitate care este efectul tratamentului cu plasma in cazul lor dupa o perioada de doua sau trei saptamâni.

Chestionat de jurnaliști, profesorul Streinu-Cercel a refuzat sa spuna daca este adevarat: „Va rog sa respectam drepturile pacientului, oricine ar fi acesta, conform GDPR. Toti pacientii eligibili vor primi ajutorul nostru neconditionat”.