Traian Basescu, impresionat de Iohannis: A jucat perfect! PSD nu cred ca isi revine din soc. Romanii au transmis: Nene, nu mai suntem cumparabili!

11

Traian Basescu spune ca PSD nu isi revine din socul alegerilor prezidentiale pentru ca, desi a marit salariile si pensiile, a pierdut dramatic din sustinerea electorala. Explicatia sta in maturizarea romanilor care le-au transmis pesedistilor: ”Nene, nu mai suntem cumparabili cu bani de la bugetul de stat, vrem autostrazi si spitale”.

Loading...

Basescu a admis ca presedintele Klaus Iohannis a jucat ”perfect”, dar a avut si o conjunctura favorabila.

”Totul i-a iesit, inclusiv referendumul pe justitie. (…) Categoric, da (am fost impresionat- n.red), a jucat perfect si a avut si o conjunctura perfecta cu un PSD in degringolada, debusolat si acest lucru s-a intamplat dupa condamnarea lui Dragnea. PSD s-a prabusit si din punctul de vedere al capacitatii decizionale”, a comentat fostul sef al statului, la Digi24.

El a spus ca PSD este in stare de soc, in primul rand din cauza rezultatelor din Moldova, dar si pentru ca s-a prabusit desi a marit salariile si pensiile. ”PSD-ul a realizat si i-a devenit o trauma uriasa ca au marit salariile si pensiile si au obtinut un rezultat pe care l-am obtinut eu cand le-am taiat. Romanii au transmis: „Nene, nu mai suntem cumparabili cu bani de la bugetul de stat, nu ne mai satisface faptul ca ne dati un ban in plus, faceti autostrazi, faceti-ne spitale”. asta a fost mesajul romanilor. Uitati-va la socul din Moldova, cred ca PSD nu-si revine din soc. Este maturizarea societatii”, a comentat Basescu.

El a mai sustinut ca, indiferent de situatia economica mostenita de guvernul liberal, nu vor fi taieri in 2020 pentru ca este an electoral (taierea cu 25% a salariilor bugetarilor a fost dispusa de Traian Basescu si guvernul Boc in 2010, dupa alegerile prezidentiale de la sfarsitul anului 2009-n.red).