Tragedie in Grecia. Doi turisti romani au murit si altul e ranit, dupa furtuna violenta din Halkidiki. Autoritatile au declarat stare de urgenta!

15

Vacanta s-a terminat tragic pentru o femeie si un baiat de opt ani, ambii de nationalitate romana, care au decedat in urma prabusirii acoperisului unui restaurant din localitatea Nea Plagia. Peste 100 de persoane au fost ranite din cauza vantului puternic, ploilor si furtunilor care au afectat nordul Greciei, au anuntat autoriatile din Grecia. Numarul victimelor se ridica la sase. Cel putin sapte persoane au murit, intre care si doi copii si 23 au fost ranite in urma tornadei violente care s-a produs in Grecia, in statiunea Halkidiki, miercuri seara.

Loading...

Romanca in varsta de 54 de ani si copilul de 8 ani au murit striviti de acoperisul unui restaurant din Nea Plagia luat de rafale de vant, in noaptea de miercuri spre joi, in regiunea Halkidiki, in nordul Greciei, unde au avut loc o tornada, rafale de vant violente si grindina, au anuntat autoritatile elene.

„Consulatul General al Romaniei la Salonic are in atentie evenimentele legate de incidentul petrecut la data de 11 iulie, in Halkidiki, Republica Elena, in urma caruia doi cetateni romani si-au pierdut viata si altul a fost ranit.

Reprezentantii oficiului consular au intreprins demersuri pe langa autoritatile locale pentru informatii suplimentare cu privire la circumstantele producerii incidentului, identitatea persoanelor decedate si identitatea si starea de sanatate a persoanei ranite.

in urma demersurilor consulatului general, autoritatile locale au precizat ca doi cetateni romani au decedat, iar altul a fost ranit, fiind transportat la o unitate medicala din zona pentru a beneficia de asistenta medicala de specialitate.

in context, mentionam ca, la acest moment, din cauza conditiilor meteo si a unor defectiuni la reteaua de alimentare cu energie electrica in zona, comunicarea cu autoritatile locale se desfasoara cu dificultate.

O echipa consulara mobila s-a deplasat in zona pentru a obtine mai multe informatii cu privire la acest incident si pentru a acorda asistenta consulara. Consulatul General al Romaniei la Salonic monitorizeaza cu prioritate situatia si mentine legatura cu autoritatile locale, cu cetateanul roman care este internat, fiind pregatit sa acorde asistenta consulara, inclusiv prin eliberarea documentelor necesare repatrierii trupurilor neinsufletite si eliberarea certificatelor de deces pentru cei doi cetateni romani.”, se precizeaza intr-un comunicat.

„sase turisti au fost ucisi, iar cel putin alte 30 de persoane au fost ranite in aceasta tornada”, a declarat pentru AFP Charalambos Steriadi, un reprezentant al Protectiei Civile in nordul Greciei.

Tornada a durat aproximativ 20 de minute, potrivit unor martori intervievati de postul public grec de televiziune ERT.

Alte doua persoane, un barbat de cetatenie rusa si fiul lui in varsta de doi ani, au murit dupa ce un copac s-a prabusit peste ei langa un hotel din statiunea balneara Kassandra, la aproximativ 70 de kilometri de Salonic.

La Propontida, o localitate situata in apropiere, un cuplu ceh a murit dupa ce rulota in care se afla a fost luata de vant.

Autoritatile din Grecia au decretat stare de urgenta in zona Halkidiki. Cel putin 140 de pompieri actioneaza in zona.

Conform estimarilor unui centru medical, intre 60 si 70 de persoane au primit ingrijiri pentru ranile suferite, majoritatea fracturi.

„Este pentru prima oara in cariera mea de 25 de ani cand am trecut prin asa ceva”, a declarat directorul centrului medical, Athansios Kaltsas, pentru OPEN TV. „A fost dintr-odata, atat de brusc”.