Toti parlamentarii USR isi vor prezenta marti demisia pentru a nu beneficia de pensie speciala. Barna: Pensia speciala este o sfidare la adresa oamenilor cinstiti

25

Toti parlamentarii USR isi vor da maine demisia pentru a nu beneficia de pensii speciale, a anuntat Dan Barna, intr-o postare pe Facebook. USR are 38 de parlamentari: 25 de deputati si 13 senatori.

„Asa cum am anuntat in aceasta dupa-amiaza, maine dimineata deputatii si senatorii USR isi vor depune demisia din Parlament pentru a nu face parte dintre cei care vor primi pensie speciala. Pensia speciala este o sfidare la adresa oamenilor cinstiti din aceasta tara.

Loading...

Sa reprezinti vointa populara este o onoare, nu o corvoada. Pe agenda Parlamentului este deja de patru ani un proiect de lege al USR care urmareste eliminarea acestor pensii. Patru ani de zile in care niciodata nu s-a gasit o majoritate care sa faca acest lucru. Niciodata.

Dar, pentru ca am promis oamenilor ca nu vom beneficia de ele, ne vom depune demisiile inainte de finalul acestui mandat. USR PLUS va face din eliminarea pensiilor speciale conditie esentiala pentru participarea la orice coalitie de guvernare”, a scris Dan Barna pe Facebook.

USR a avut un proiect de eliminare a pensiilor speciale care nu a trecut de parlament. La fel s-a intamplat cu propunerea de impozitare.

Programul de guvernare prezentat de USR-PLUS prevede eliminarea pensiilor speciale si calcularea tuturor pensiilor dupa acelasi sistem.

„Egalitatea romanilor in fata pensiei inseamna la contributie egala, pensie egala. Eliminarea tuturor pensiilor speciale si recalcularea lor, in cazul categoriilor profesionale (exemplu: militari) care nu au avut contributii, pe baza unei contributii implicite la veniturile pe care le-au avut de la Stat. In cazul in care unele nu se pot elimina, se va aplica impozitarea cu 90% a tuturor pensiilor speciale peste pragul de cinci pensii minime cumulate”, se arata in programul de guvernare propus de USR-PLUS, citat de Hotnews.