Teodor Melescanu este noul presedinte al Senatului! Tariceanu: Contestam la CCR

6

Teodor Melescanu a fost ales presedinte al Senatului dupa a doua runda de vot, unde a obtinut 73 de voturi. Contracandidata sa, Alina Gorghiu, a obtinut 59 de voturi. Au fost de asemenea doua voturi nule. Teodor Melescanu devine astfel al doilea om in stat.

Loading...

Seful ALDE, Calin Popescu Tariceanu, spune ca va sesiza Curtea Constitutionala pe tema votului, pentru ca au fost doi candidati ai aceluiasi grup parlamentar. Aceasta, in conditiile in care Melescanu face parte din grupul ALDE, dar a fost propus de PSD. In acelasi timp, ALDE a avut propriul candidat.

„Acest vot nu va ramane fara urmari”, a spus Tariceanu de la tribuna Senatului.

Intrebat daca se va afilia grupului PSD, Melescanu a spus: „Nu e vorba de nicio afiliere. Aduceti-va clar aminte ca domnul Tariceanu a fost propus de catre grupul PSD si ales presedintele Senatului in 2016 si va rog sa va aduceti, de asemenea, aminte ca atunci cand si-a dat demisia domnul Antonescu, domnul Tariceanu a fost propus de PSD, dansul fiind la liberali si a ocupat postul de presedinte al Senatului”, a spus Melescanu.

El a precizat ca nu a mai vorbit in ultima vreme despre candidatura sa cu seful ALDE, Calin Popescu Tariceanu, care a demisionat de la sefia Senatului dupa iesirea partidului de la guvernare.

Pe de alta parte, Tariceanu spune ca decizia PSD de a-l sustine in continuare pe Teodor Melescanu la sefia Senatului este o lovitura sunt centura pe care Viorica Dancila si social-democratii vor sa o aplice ALDE. El a incercat sa blocheze candidatura lui Melescanu.

„Un atac, o lovitura sub centura pe care doamna Dancila, impreuna cu colegi ei vrea sa o aplice ALDE. Decizia luata in ALDE a fost ca ALDE sa aiba o propunere in persoana colegului nostru Iani Popa. Ne vom trezi in situatia nefireasca de a avea doua propuneri pentru functia de presedinte, amandoua din partea ALDE. Singura propunere valabila e cea pe care o face grupul nostru”, a spus Calin Popescu Tariceanu.