Taximetristii din Constanta, comportament de proxeneti! Cum arata Constanta dupa 20 de ani de PSD?

40

Cum arata Constanta dupa 20 de ani de PSD? Cum arata Constanta turistica dupa patru ani de mandat Decebal Fagadau, care promitea o strategie de promovare turistica si care nu mai departe de februarie anul acesta anunta la Targul de Turism al Romaniei „ca unul dintre primele orase in care se va implementa conceptul „Oras de Bun-Simt Turistic” este, alaturi de Brasov, orasul Constanta!”, noteaza EVZ.

In cadrul festivitatii de deschidere a Targului de Turism al Romaniei, Decebal Fagadau si Cristiana Predoiu au vorbit despre actiunile care vor avea loc incepand din aceasta primavara la Constanta, actiuni menite sa readuca in prim-plan Bunul-Simt Turistic, acel bun-simt specific noua, romanilor de pretutindeni. „Haideti sa aratam ca se poate sa fim altfel, sa aratam ca ne pasa. Va invitam pe toti sa va alaturati si sa ducem la bun-sfarsit acest proiect. Este nevoie doar de bunavointa si bun-simt. Atat. Simplu si la indemana tuturor”, indeamna o postare de acum cinci luni de pe pagina primariei Constanta.

Loading...

Acum, sa vedem cat de la indemana este acest lucru in realitate. Cu cat bun-simt esti intampinat, ca turist, in Constanta. O tanara a facut un experiment zilele trecute si, impreuna cu o prietena care locuieste in Anglia, venita la ea in vacanta, a vrut sa vada cum e sa fii turist strain in orasul de la malul Marii Negre. De cum au iesit din gara, un taximetrist la vreo 40 de ani, care-si invartea cheile de la masina pe deget, le-a sarit in fata si le-a abordat cu un text bun de agatat si o atitudine demna de un proxenet: „Fetele frumoasele, aveti nevoie de un taxi? Unde mergeti?”.

Fetele i-au raspuns in engleza ca vor la Cazinou. Evident ca, pe o cursa pana la Cazinou (o distanta de aproximativ 3 km), taximetristul le-a cerut 50 de lei fara sa stea prea mult pe ganduri. Ele au refuzat politicos, soferul de taxi s-a enervat, apoi le-a apostrofat in romana, crezand ca fetele nu-l inteleg – „Aoleu, saracelor! Ati venit in vacanta si n-aveti nici macar bani de taxi”. O replica de foarte mult „bun-simt”.

Fetele au reusit sa scape si de alti taximetristi, cu aceeasi abordare „eleganta”, in urma careia s-au simtit hartuite sexual, cu preturi tot la negru. Sigur au fost si alte persoane dubioase, care iti propun cazare (tot la negru), dovada ca autoritatile locale sunt foarte preocupate de economia turismului. Fetele au ajuns, cu transportul in comun, in apropierea Cazinoului. Pe drum, ne imaginam ca li s-au parut foarte de „bun-simt” buruienile inalte, cat omul, pe anumite (foarte mici) spatii verzi.

La fel cladirile de mai multe etaje, goale, abandonate in faza de schelet. Aglomeratia, masinile parcate pe trotuare. Langa Cazinou, fetele au fost lovite din plin de mirosuri, dar nu cele ale marii. Pe faleza, in dreptul Cazino-ului, cativa adolescenti faceau poze. Dupa ce-au terminat, fetele au vrut sa faca si ele poze, cu marea in fundal. S-au apropiat de balustrada dar n-au putut sta prea mult pentru ca mirosea de parca 20 de oameni si-ar fi facut nevoile langa noi. Chistoace de tigari pe jos si sticle de bautura – dar au avut grija sa nu se vada in pozele pentru Insta, povesteste una din adolescente.

Speram ca autoritatile locale citesc povestea acestei tinere si merg in controale macar la primul punct de contact al unui turist care ajunge cu trenul in Constanta – Gara feroviara si in cel mai vizitat loc al orasului, faleza Cazinoului.