Surse: PNL si PSD s-au inteles, Ciolacu sa fie primul premier

98

Liderii PNL si PSD s-au inteles ca functia de premier sa fie ocupata prin rotatie, cei doi urmand sa ii propuna presedintelui Iohannis ca primul premier sa fie de la PSD, respectiv Marcel Ciolacu, anunta surse citate de Antena 3, potrivit Aktual24.

Functia de premier ar urma sa fie detinuta, prin rotatie, timp de 7 ani, cate un an si jumatate de reprezentanti ai PSD si PNL. Citu s-a declarat de acord ca Marcel Ciolacu sa fie primul care preia functia de prim-ministru, avand in vedere ca PSD se opune ca liderul PNL sa fie acum prim-ministru.

Loading...

Florin Citu ar urma sa fie vicepremier si ministru al Finantelor. De asemenea, PNL ar urma sa preia si Ministerul Justitiei.

In aceasta seara ar urma sa aiba loc o sedinta intre liderii PSD, PNL, si UDMR cu Klaus Iohannis.

Surse din PNL au precizat ca Lucian Bode si Rares Bogdan nu sunt de acord ca PSD sa fie primul care preia functia de prim-ministru.

„Suna paradoxal, dar interesul lui Florin Citu e sa-l impuna pe Marcel Ciolacu premier pentru urmatoarele 18 luni. Rotativa ar fi c(i)olacul de salvare nesperat pentru Citu.
I-ar permite liderului PNL sa viseze profund: mai intai ca va rezista in fruntea partidului, apoi ca poate reveni premier in 2023 si, cel mai important, ca va face listele pentru alegerile din 2024. Desigur, baronimea liberala il poate executa oricand in acest interval de timp, dar speranta moare ultima, mai ales la PNL.

Daca Nicolae Ciuca ajunge premier, Florin Citu e constient ca va calca pe drumul batatorit de Ludovic Orban: mai intai in fruntea Parlamentului, apoi direct la groapa istoriei. In cazul sau, pe ritmuri rock, nu pe fundal de mandolina.

Functia de presedinte al Senatului e un adevarat rasfat pentru papilele gustative prin calitatea piscoturilor si a sampaniei, dar iti ofera zero putere. Pentru a conta in politica, Florin Citu e obligat sa fie premier – acum sau peste 18 luni. Acum ar fi greu pentru PSD sa-l accepte, din moment ce abia l-a rasturnat din fruntea guvernului. Totusi, n-ar fi imposibil. Insa rotativa la 18 luni cu

Ciolacu deschizator de drumuri ar fi varianta perfecta si pentru PSD, si pentru PNL. Mai putin pentru Iohannis.

Asadar, principalul rival pentru Citu nu e Ciolacu. E Ciuca. Pe loc repaus!”, a explicat jurnalistul Sebastian Zachmann, realizatorul emisiunii politice „Insider Politic” de la Prima TV.