Surse. Era PSDragnea a ingropat partidul in preferintele romanilor. Rezultate umilitoare in sondajul comandat de social democrati. De ce anunta Dancila ca este gata sa candideze la prezidentiale

6

Rezultatele sondajului comandat de PSD privind alegerea candidatului la Presedintie sunt umilitoare pentru cei cinci care s-au inscris in cursa. Fiecare dintre cei cinci are sub 5%, anunta surse din partid.

Loading...

Cei cinci pesedisti – Eugen Teodorovici, Mihai Fifor, Serban Nicolae, Ecaterina Andronescu, Liviu Plesoianu – sunt cotati in sondaje cu un scor mai degraba in marja de eroare, avand sub 5% in intentia de vot, afirma surse din PSD citate de hotnews.ro.

In schimb Dancila, in calitatea de sef de partid, s-ar afla cu cateva procente bune inaintea liderilor PSD testati, insa ca notorietate. Potrivit surselor citate, presedintele PSD s-ar plasa la egalitate cu liderul ALDE, Calin Popescu Tariceanu.

„Asa cum arata rezultatul sondajelor, Teodorovici, Fifor si Nicolae nu au sanse sa duca partidul in turul doi la prezidentiale. Dancila a fost testata la capitolul notorietate ca lider de partid, nu ca si candidat la alegerile prezidentiale. In momentul de fata insa este singurul lider PSD cu un procent asemanator cu cel al lui Tariceanu”, au explicat sursele.

Aceasta situatie explica declaratia lui Dancila de joi, conform careia daca partidul ii cere, isi va asuma candidatura.

„Daca nu exista o alta optiune care efectiv sa ne duca spre turul II, daca partidul imi va cere, nu voi face un pas inapoi, dar optiunea mea este sa merg in spatele altui candidat”, a declarat Dancila, la DC News, intrebata daca ia in calcul o candidatura la presedintie.

De altfel, Dancila a recunoscut ca au venit primele rezultate ale sondajelor comandate de PSD pe tema candidaturii la prezidentiale.