SUA au avertizat din nou Ucraina cu privire la un atac iminent pe scara larga

47

Statele Unite au emis un nou avertisment către guvernul ucrainean că cele mai recente informații indică o invazie rusă iminentă, la scară largă, potrivit oficialilor ucraineni, americani și occidentali citați de CNN, scrie Digi24.

Noua avertizare a fost transmisă marți dimineața, potrivit a trei dintre surse citate de postul TV.

Loading...

Un înalt oficial ucrainean a declarat că Ucraina nu a verificat informațiile și a remarcat că Statele Unite au emis avertismente similare înainte pentru atacuri care în cele din urmă nu s-au materializat.

Aliații NATO au primit un avertisment similar, potrivit unui oficial militar al NATO, care a avertizat că „nimeni nu știe sigur” ce va face Putin.

Informația vine în condițiile în care președintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut instituirea stării de urgență în toată țara începând cu miezul nopții, în Ucraina.

Un punct de îngrijorare este principalul oraș din nord-estul țării, Harkov, potrivit unui înalt oficial ucrainean și al unui oficial occidental familiarizat cu serviciile de informații. Ministrul de externe ucrainean a declarat marți că nu există planuri de evacuare a orașului.

„Nu avem astfel de planuri”, a spus Dmiro Kuleba în timpul unei conferințe de presă la Washington, alături de secretarul de stat al SUA Antony Blinken.