SUA a pornit ofensiva! Un general iranian si un inalt oficial irakian au murit, dupa ce au fost bombardati de americani! Reactia lui Trump

11

Presedintele Donald Trump a postat pe Twitter imaginea drapelului american, fara alte comentarii, la scurt timp dupa anuntul mortii generalului iranian Qassem Soleimani, in noaptea de joi spre vineri in timpul unui raid asupra unui convoi pe aeroportul din Bagdad, informeaza AFP.

Loading...

Pentagonul anunta uciderea unui lider militar iranian in urma atacurilor aeriene la Bagdad, anunta CNN. Cel putin opt persoane au fost ucise in noaptea de joi spre vineri in timpul bombardamentului asupra unui convoi pe aeroportul din Bagdad, la trei zile dupa atacarea ambasadei americane de catre demonstranti pro-iranieni, au anuntat oficiali ai serviciilor de securitate, transmite AFP.

Aceste persoane au fost ucise atunci cand mai multe proiectile au cazut asupra unui convoi al Hashd al-Shaabi, coalitie de organizatii paramilitare preponderent pro-iraniene, care in prezent sunt integrate structurilor statului irakian, au precizat sursele citate sub protectia anonimatului.

Anterior, comandamentul militar irakian a anuntat ca „trei rachete au lovit aeroportul international Bagdad in apropierea spatiilor dedicate transportului aerian de marfuri, provocand explozia a doua masini”.

Abu Mehdi al-Mouhandis, numarul doi al coalitiei Hashd al-Shaabi, a fost ucis in timpul bombardarii convoiului pe aeroport, conform surselor citate.

Puternicul general iranian Qassem Soleimani, insarcinat cu afacerile irakiene in cadrul armatei ideologice iraniene, a fost ucis in acelasi bombardament, a anuntat televiziunea irakiana de stat la inceputul zilei de vineri.

Citand surse din Hashd al-Shaabi, canalul de televiziunea a confirmat ambele decese.

Irakul, prins la mijloc intre aliatii americani si cei iranieni de ani de zile, a fost in ultimele saptamani scena unei escaladari a violentelor ce risca sa transforme tara intr-un teren de confruntare a celor doua puteri ce actioneaza pe teritoriul sau.

Zece atacuri cu rachete au vizat soldati si diplomati americani de la sfarsitul lunii octombrie a anului trecut, ucigand un subcontractant american in urma cu o saptamana.

Marti, protestatari pro-iranieni au atacat ambasada SUA din Bagdad, un episod violent fara precedent incheiat miercuri cu retragerea acestora in zona ultra-securizata a Bagdadului, Zona Verde, unde se gaseste ambasada americana, la ordinele Hashd al-Shaabi.

Duminica seara, Washingtonul, care acuza factiunile pro-iraniene din cadrul Hashd al-Shaabi ca se afla in spatele acestor atacuri nerevendicate, a raspuns prin bombardarea bazelor uneia dintre ele, amplasata in apropierea frontierei irakiano-siriene, ucigand 25 de persoane.